Bakad makaroner och ost

Mina barn gillar Kraft makaroner och ost. Där sa jag det. Jag har inte gjort det under en lång tid, men som de flesta av oss har jag underminerat kallet för den blå rutan ibland. Men nu när de äter det i en väns hus, kommer jag definitivt att höra om det senare: "Kiefer får ha makaroner och ost i lådan varje natt! Varför kan vi inte någonsin ha det? "

Ändå verkar de vara villiga att skopa i den här hemlagade versionen med ett ganska snabbt klipp, och vi kan uttala alla ingredienserna. Laced med en blandning av ostar och berikad med mjölk och grädde, till och med vuxna gäster tenderar att sucka med nöje medan man tittar på den bruna panko- skorpan sitter på en bubblande gryta cavatelli inbäddat i en sås doftande med en blandning av Gruyère och Cheddar. (Även om vi kallar det makaroner och ost, är den faktiska pastaformen upptagen.) Det är svårt att tänka på en enda maträtt med mer universell barnuppfattning.

Dijon senap och röda paprikor flingor ger makaron och ost lite sparka, en liten kant och räddar maträtten från att vara för intensivt rik och krämig (inte att det är något fel på det). Och nej, det här är inte lågt fett. Tack för att du frågar.

Missa inte: En skillet Cheesy nötkött och makaroner

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 ° F. Smör en grunt 4-korts bakfat.
  2. Låt en stor kruka med vatten koka, salta det generöst och låt vattnet återgå till koka.
  3. Under tiden gör panko toppning: Smält smöret i en liten kastrull över låg värme eller lägg den i en medelstor mikrovågssäker maträtt och värm den i en mikrovågsugn tills den smälts, 15 sekunder. Tillsätt panko och parmesan och rör om tills det är väl kombinerat. Ställ panko topping åt sidan.
  1. Gör pasta och sås: Smält smöret i en stor tung kastrull över medelvärme. Vispa i mjölet och röda pepparflingor, om de används. Koka, rör om tills melet är blont i färg, ca 4 minuter. Gravis vispa i mjölken. Öka värmen till medelhög och låt komma till en simmer, vispa ofta. Minska värmen till medellång och låt såsen sjunka tills den börjar tjockna, ca 5 minuter. Tillsätt grädden, riven ost, parmesan, senap, salt och svartpeppar, rör om tills allt är smidigt. Smaka på kryddor, tillsätt mer salt och / eller svartpeppar efter behov.
  2. Tillsätt pastaen i kokande vatten och laga det tills det är knappt al dente (följ paketets anvisningar, men sluta en minut eller två innan pastaen är helt ömt). Lägg 1 kop pasta pastaens kokvatten och dränera sedan pastaen.
  3. Vispa det reserverade pastakokvattnet i ostsåsningen, kombinera det noggrant. Lägg pastaen i ostsåsen och rör om att kombinera. Sked pastablandningen i den tillagade bakpannan. Det verkar vara mycket sås. En del av det kommer att absorberas i pastan när det lagar mat och i min bok är saucy bättre än torr.
  4. Stänk panko toppningen jämnt över pastaen och baka den tills gyllene och bubblande, 30 till 40 minuter. Låt pastan sitta i några minuter före servering.

Notera:

Vilken ost ska du använda?

Jag håller på att byta upp osten i denna maträtt, beroende på vad jag har till hands, och så smakar min mac och ost inte samma två gånger, som jag tycker om en del av spänningen.

Min ljuvliga diskmaskin har dock varit känd för att se sorgligt på de sista få globsna på plattorna och säga vittigt: "Jo, vi ska aldrig äta det igen", redan roar den läckra, ookumenterade kombinationen av ostar som har kom och gå.

Några bra grundläggande ostar till att börja med är skarpa eller extrasharp cheddar, Gruyère, schweiziska, Manchego och fontina, eller någon kombination av dessa. Du kan också använda bitar av mjukare ostar, som Brie eller färsk, mild getost, om du har några små bitar som dröjer om. Ta bort alla skenor du inte vill se flytande runt i din mac och ost och om du inte känner till din publik, håll dig borta från mycket potenta ostar som blåost eller rökt ost eller något särskilt stinkigt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 959
Totalt fett 42 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 112 mg
Natrium 1 438 mg
kolhydrater 110 g
Kostfiber 6 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)