Strawberry Ricotta Muffins

Detta recept är baserat på ett recept på blåbärsmuffins i Baking With Julia av Dorie Greenspan, som varnar specifikt för att inte använda jordgubbar eftersom de är för saftiga. Lyckligtvis vet jag en lösning på det problemet: rostning. Att rosta jordgubbarna dehydrerar dem tillräckligt för att koncentrera sin sötma och få dem att hålla sin form i dessa muffins.

Obs! Som med alla snabba bröd är regeln 1 att undvika att blanda smeten om du inte vill ha hockeypucks istället för fluffiga muffins.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F. Skölj försiktigt, skrov och skär jordgubbarna i kvartalerna. Placera bären på ett trådkylskåp över en plåt eller på ett pergamentpapperfodrat bakplåt. Baka tills jordgubbarna är delvis torkade, ca 45 minuter. Lägg åt sidan och låt bären svalna helt.
  2. Öka ugns temperaturen till 400F. Borsta en 12 mögel muffinspanna med 2 matskedar smält smör. Ställ den färdiga panelen åt sidan.
  1. I en skål, vispa ihop ricotta, ägg och vanilj. Rör om det återstående smälta och nukylda smöret.
  2. I en stor skål, använd fingertopparna för att gnugga ihop sockret och citron eller limezest tills sockret är fuktigt. Zest och socker ska vara mycket väl kombinerat. Blanda i mjöl, bakpulver, salt och natron.
  3. Använd en spatel för att försiktigt, men snabbt vik in ricotta-blandningen i de torra ingredienserna. Överarbeta inte det. Smeten kommer att vara tjock och tung. Det kommer att ta lite inriktad ansträngning, men nu är det dags att röra i de stekade jordgubbarna.
  4. Sked smeten jämnt i den beredda muffinspannan. Baksida tills muffins toppar är gyllene och fjädrande vid beröring, 20 till 25 minuter.
  5. Låt muffinsna svalna i ca 10 minuter innan du tar bort från pannan och ställer åt sidan för att svalna på ett kylskåp. Servera muffinsna fortfarande lite varm eller vid rumstemperatur.

Jag gillar att servera dessa med smältbar smör och lite jordgubbssylt. Ja, det är många jordgubbar och vissa människor kan säga att det förgyller liljan, men det gör det verkligen fantastiskt för dem som vågar bli stora.

Som med alla muffins är dessa överlägset bäst på den dag de är gjorda. Kan inte äta dem alla på en dag? Oroa dig inte! De fryser vackert i upp till några månader.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 229
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 367 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)