Lätt kroatisk räkor (Skampi Na Buzara) Recept

Detta snabbt och enkelt kroatiska räkorrecept eller škampi na buzara , som bokstavligen översätter till "räkor", kan vara på bordet på cirka 45 minuter.

Buzara-stil matlagning innebär helt enkelt att någon slags skaldjur eller kräftdjur är tillagad med olivolja, vin, vitlök, brödsmulor och färska örter. Dagnje na Buzaru eller stuvade musslor är ett annat exempel på denna typ av matlagning.

Skampi na buzara kan tillagas med räkor, räkor eller skalade räkor. Men som du kan tänka dig, lämnar du skalen när stewing gör en läcker sås bara perfekt för doppning i crusty bröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Devein, skölj och klappa torka på huvudet eller räkorna och lägg åt sidan. Se den här videon om hur man skyddar på räkor.
  2. Tillsätt olja till en stor stekpanna som har lock och stek brödsmulorna tills de bara börjar rosta.
  3. Tillsätt vitlök, persilja, tomater och grönsaker. Koka upp, sänka värmen och simma upptäckt i 10 minuter.
  4. Tillsätt vin, salt och peppar och koka. Lägg till räkor, minska värmen och locket. Smaka i 15 till 20 minuter eller tills räkorna är kokta och juice har förtjockats. Torka inte över eller räkorna blir gummiliknande.
  1. Ta bort räkorna från stekpannan med tang och placera dem i en stor skål. Häll matlagningssaften i en såsbåt eller annan behållare. Låt dina gäster betjäna sig. Räven skalas vid bordet och ätas med polenta , majsbröd eller crusty bröd som de doppar in i den smakrika såsen.

Obs! Om du undviker salt och MSG kan du prova den här hemlagade versionen av butiksköpta Vegeta .

Kust-kroatiska rätter påverkas av Italien

Detta räkorrecept är bara ett exempel på de rika skaldjurens erbjudanden längs den dalmatiska kusten som påverkas av närliggande Italien.

Måltider börjar ofta med någon typ av pasta eller risotto, och sedan går det på färsk fisk och skaldjur. Fisken är vanligtvis grillad med lokal olivolja, vitlök och citron, och skaldjur hittar ofta sig i soppor och grytor som i detta recept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 758
Totalt fett 31 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 680 mg
Natrium 1 940 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 82 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)