Ovnsstegda Auberginepinnar

Dessa ugnsstekt auberginepinnar inspirerades av de friterade versionerna som serverades på Galatoires restaurang i New Orleans. FYI: "ugnsstekt" är ett fint ord för "bakat", om du verkligen älskar krispig och bryr dig inte om stekning, se den stekta versionen istället.

På Galatoires serveras dessa älsklingar med pulveriserat socker för doppning eller sprinkling. Ljud konstigt? Det kan vara, men det är också gott. Det är en bra påminnelse om att grönsaker av alla slag, bland annat tomater, gurkor och ärtor, i allmänhet sötades när de serverades. En streck eller två av Tabasco sås är inte ute av ordning här heller.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös upp 2 matskedar i salt i 1 kopp varmt vatten i en stor skål. Tillsätt 2 kb (8 koppar) kallt vatten. Avsätta.
  2. Trim äggplanterna och skär dem i ½ tum tjocka, 3- till 4-tum långa pinnar. Vissa människor tycker att äggplanter är svåra att smälta. Du kan ta bort och kassera skalen, om du vill. Sätt pinnarna i saltvattnet, använd ett pottlock eller en uppåtvänd tallrik för att sänka dem och hålla dem under vattnet (de vill flyta) och låt dem sitta i 30 minuter. (Varför gör du det här? Det kallas brining , och det hjälper dig med att få eggplanten att hålla sin form när du lagar mat.)
  1. Under tiden, i en medium skål, kombinera brödsmulorna, resterande 1/2 tsk salt, plus peppar och cayenne, om du vill. Tillsätt oljan och använd fingrarna för att arbeta oljan i brödsmältblandningen. Överför blandningen till en stor tallrik eller grunt skål. Avsätta.
  2. Vispa ägget för att bryta upp dem helt; Seriöst vispa dem, du vill inte ha några blommor av äggvita där inne. När du lyfter viskaren upp ska det vara som att lyfta det ur vatten.
  3. Förvärm ugnen till 425F. Liberellt olja ett stort bakplåt (eller använd en nonstick-en).
  4. Torka och torka äggplanterna noga genom att klappa dem med pappershanddukar eller en ren kökshandduk.
  5. Håll en hand torr och en hand våt, doppa en äggplanta i ägget, lyft ut och skaka av allt överskott av ägg, sätt pinnen i brödsmältblandningen och belägga äggplanta helt, lyft ut det och skaka av allt bröd smulor, överför pinnen till det tillagade bakplåten. Upprepa med de återstående pinnarna.
  6. Baka äggplantan, vrid en gång, tills den är brunad, krispig och öm till biten, cirka 30 minuter. Servera varmt.

Du kan hålla dem varma i en 220F-ugn, men de är verkligen bäst om de serveras och ätas genast.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 229
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 69 mg
Natrium 2,619 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 7 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)