Just-Add-Water Garden grönsaksoppa i en burk

Dehydrering är bra för mer än bara fruktflis och köttfärska. Dehydrerade grönsakerna är utmärkta pantryklammer, som enkelt återföras till ett användbart tillstånd. Ibland förbättras de ännu, eftersom smaken kan intensifieras under torkningen.

Detta sopprecept från The Ultimate Dehydrator Cookbook av Tammy Gangloff, Steven Gangloff och September Ferguson fångar essensen av sommargrönsaker att njutas när som helst på året. Tillägget av hemlagad dehydrerad grönsaksföda fördjupar smaken eller kommersiell bouillon kan användas. Layered i en quart mason burk, kan denna soppa göra en attraktiv och tankeväckande gåva från köket. Den svåraste delen gör dehydrering framåt, och det är mestadels passiv tid. Observera att många grönsaker kan behöva blancheras före dehydrering för att inaktivera enzymer som kan orsaka färg eller smak att blekna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lag de dehydrerade ingredienserna i en 1-burk burk i den angivna ordern. Krukan ska fyllas på toppen, och det är okej att trycka ingredienserna ner för att passa dem alla.
  2. För att göra soppen, kombinera soppblandningen med 16 koppar vatten i en stor kruka, koka, sänka värmen till låg och simma tills grönsakerna är mjuka och soppans tjocklek, ca 3 timmar. Eller kombinera soppblandningen och vattnet i en långsam spis och laga på låg i 6 timmar.

Om du ger som gåva, knyta ett presentkort på halsen på burken, med namnet på soppen och ovanstående riktningar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 23
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)