Kyckling- och risfyllda paprika

En kyckling- och risblandning tar dagliga fyllda paprika till nya höjder. En kombination av majonnäs och lite currypulver binder fyllningsingredienserna gott tillsammans. De fyllda paprikorna baka till perfektion på bara 30 minuter. Det är ett bra alternativ till den klassiska biffen och rispannan , och skålen är lägre i fett och kalorier.

Vänta kalkon, tonfisk , lax, räkor eller till och med skinka kan ersätta kycklingen i dessa fyllda paprika eller använd en kombination av skinka och kyckling. De skulle vara utmärkta med en del strimlad cheddar eller schweizisk ost smält över toppen. Strö krossad ost över toppar strax innan de kommer ut ur ugnen. Eller strö dem med riven eller strimlad parmesanost precis före servering.

Du kan utelämna löken om du inte är en fläkt, eller använd gröna lökar eller sjalottor för mildare lökar. Pimientosna tillför färg och smak. Om du inte har pimientos, använd gärna ristade paprikor eller någon hackad röd paprika.

För en mer attraktiv presentation, överväga att använda mångfärgade paprika (röd, orange, gul, grön).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka riset enligt paketets anvisningar. Fluff med en gaffel och lägg åt sidan.
  2. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gasmärke 4). Smörj en grunt 2 1/2 eller 3-kvarts bakfat.
  3. Skär toppen av paprika och försiktigt skrapa ut fröna och revbenen. Lägg paprikan i en stor kastrull och täck med vatten. Placera pannan över medelhög värme och koka. Minska värmen till låg och simma i ca 8 till 10 minuter, eller tills paprika är bara ömma. Dränera väl
  1. I en medium skål, kombinera det kokta riset, kycklingen, selleri, lök och pimiento.
  2. I en separat skål, kombinera majonnäs, currypulver, salt och peppar.
  3. Kasta försiktigt majonnäsblandningen med ris och kycklingblandning. Smak och justera kryddor, som önskat.
  4. Fyll paprikorna och placera dem i den färdiga bakfatet. Häll ca 1 kopp varmt vatten i bakfatet eller bara för att täcka botten.
  5. Baka i förvärmd ugn i 30 minuter, eller tills paprika är ömma och fyllning är het.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 549
Totalt fett 39 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 85 mg
Natrium 509 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)