Klassisk Buffalo Wing Sauce

För Super Bowl-fester eller någon samling där fotboll är på schemat, är Buffalo-vingar en måste-ha som en tung hors d'oeuvre för buffébordet. Detta recept på den ikoniska såsen är anpassad från det ansedda originalet, från Anchor Bar i Buffalo, New York, av Bellissimo-familjen. Denna påstående har blivit utmanad av John Young, som hävdade att han uppfann vingsås först, på hans restaurang som heter John Youngs Wings 'n' Things, även i Buffalo. Han kallade sin version mambo sås. Oavsett vem som får krediten är amerikanerna tacksamma.

Detta recept är nära originalet; Om du lägger till ett streck selleri frö och en tesked eller två av Tabasco sås och ersätt margarine för smör, har du den verkliga affären, med tillstånd av Anchor Bar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Såsen

  1. Blanda Louisiana hetsås, smör, ättika, cayennepeppar, vitlökspulver, Worcestershire-sås och salt i en mellanskockpanna.
  2. Blanda blandningen till en simma över låg värme, rör om ibland tills smöret smälts och såsen är väl blandad och den konsistens du föredrar.

Vingarna

  1. Det ursprungliga receptet från Anchor Bar är enkelt. Stek ca 30 kycklingvingar i två satser i en djupfrysare vid 375 F, varje sats i ca 15 minuter.
  1. Töm vingarna på pappershanddukar och när alla är lagrade lägg dem i en stor skål. Häll såsen över de heta vingarna, täck skålen och skaka den för att helt täcka vingarna. Du kan också kasta vingarna och såsen med en sked eller spatel .
  2. Skjut dem in i ugnen på ett bakplåt i några minuter vid 300 F för att göra dem krispiga, om så önskas.

Traditionella sidor

När buffelvingar finns på buffén hittar du också ostdocka och morot och selleripinnar. Dessa smaker sätter varandra i perfektion.

Andra användningsområden

Denna klassiska sås kan också användas för att göra en Buffalo-kycklingmacka. Koka benfria, skinlösa kycklingbröst krydda med chili peppar, salt och peppar i en heta stekpanna i 10 till 15 minuter. Placera på en kaiserrulle och topp med Buffelsås. Smält Monterey Jack eller provolone över kycklingen för en rikare variation. Använd såsen för att göra buffelvinge dopp utan vingarna. Blanda kokt kyckling i bitbitar, Buffelsås, gräddeost och ranch dressing. Servera med selleri och morotspinnar och kakor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 418 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)