Rosca de Coco: Flätad Kokosnötring

Denna söta flätad brödring har en krämig kokosfyllning och sockerglas. Degen är buttery och brioche-liknande, liknar en söt rulle deg och är väldigt lätt att arbeta med.

Förutom en flätad ring kan degen formas på samma sätt som kanelrullar - genom att rulla degen ut i en stor rektangel, sprida större delen av fyllningen över degen, rulla den i en cylinder och skär cylindern i spiralskivor. Placera rullarna i en 9x13 tums pan för att stiga och baka, glasera sedan rullarna med den återstående fyllningen när de är ur ugnen.

Eventuella rester är särskilt goda när de rostade och sprids med smör.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 300 grader. Placera den strimlade kokosnoten i en grunt bakfat och skål i ugnen, rör om så småningom tills den är guldbrun. När du är cool, sätt kokosnoten i en matprocessor och puls kort för att finhacka (eller hugga för hand). Avsätta.
 2. Placera mjölken i en liten kastrull med kräm med kokos och socker. ta blandningen ta simma, ta sedan bort från värme.
 3. Placera smöret i skålen av en stående mixer försedd med degkrokfästet. Häll den varma mjölken och sockerblandningen över smöret och låt svalna kort. När blandningen har svalnat nog att det bara är varmt att röra, spruta jäst över det och lägg åt sidan i 5 minuter, eller tills jäst ser skummig ut.
 1. Tillsätt ägg, 1 kopp mjöl, saltet, vanilj och kokosnötsaroma, och blanda med låg hastighet tills mjöl införlivas. Tillsätt 3 mer koppar mjöl, 1 kopp åt gången och blanda väl. Knead i 5 minuter på medelhastighet. Lägg till ytterligare mjöl efter behov för att göra mjuk, stretchig, lite klibbig deg.
 2. Överför degen till en oljad skål och täck löst. Sätt degen åt sidan för att stiga på en varm plats i ungefär en timme.
 3. Medan degen stiger, förbered fyllningen: Placera kondenserad mjölk, 3 msk smör, grädde, rostad kokosnöt och en nypa salt i en liten kastrull. Värm över medium-låg värme tills blandningen bara kommer till en simmer. Smäll i 3-4 minuter, omrör hela tiden. Avlägsna från värme och låt svalna kort före tillsats av kokosnötsmak. Lägg åt sidan för att kyla.
 4. Forma den flätade ringen: Vrid degen ut på en lättmjölkad yta och dela degen i 3 lika delar. Rulla varje bit i en ungefär 5 tum x 8 tum rektangel. Ta hälften av den kylda påfyllningen och dela den mellan de tre rektanglarna, sprida den i en linje i rektangeln, lämna en 2-tums kant på långsidorna och en 1-tums kant på kortsidan. Rulla varje bit av deg i en cylinder, omsluta påfyllningen. Sätt åt sidan för att vila i 5 minuter.
 5. Fördela varje deg i en längre cylinder genom att rulla den på disken, med händerna i mitten och rulla ut till varje sida. Låt vila kort och rulla sedan igen tills cylindrarna är ca 24 inches långa.
 6. Lätt fläta de 3 bitarna av deg (se hur man flätar bröddegen ), sedan fästa ändarna för att bilda en ring. Placera ringen på en bakplåt kantad med pergamentpapper. Lossa löst och låt upphöra på en varm plats i 45 minuter. Förvärm ugnen till 375 grader.
 1. Spacka ägget i en liten skål och blanda med 1 matsked vatten. Borsta ägget tvätta över flätan.
 2. Baka brödet tills det är guldbrunt och puffat, ca 40-45 minuter. Ta bort från värme och pensel med återstående fyllning medan brödet fortfarande är varmt från ugnen.
 3. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 577
Totalt fett 36 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 177 mg
Natrium 492 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 3 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)