Basic Brioche Loafbröd

Baka detta rika, buttery briochebröd (se bilden) för speciella gäster eller en familjehelg. De kvarvarande skivorna är underbara för fransk toast eller brödpudding.

På grund av den långa knådningsprocessen rekommenderar jag en kraftig ställblandare för detta bröd. Jag har läst att det kan göras med en handhållen mixer och degkrok, men en stativblandare är perfekt för uppgiften.

Om du har rester, sätt i brödet i folie och förvara i frysen.

Se även
Rikta hemlagad Brioche Bullar

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I skålen med en elektrisk stativ mixer, kombinera jästen med den varma mjölken och låt stå i några minuter. Rör i 1 kopp mjöl och 1 ägg med hjälp av paddelblandarefästet.
 2. Ta bort skålen från mixern och dryck 1 kopp mjöl över blandningen. Skydda med plastfolie och låt stå på en varm plats i 25 till 40 minuter, eller tills mjölets yta har ett sprickat utseende.
 3. Lätt slå de övriga 5 äggen.
 1. Blanda dig med socker, salt, slagen ägg och resterande 1 3/4 kopp mjöl med hjälp av degkroken på din mixer. Blanda på låg i en minut eller två, vrid sedan till medium och fortsätt blanda i ca 15 minuter, eller tills degen sätter sig runt degkroken. Lägg till mer mjöl, några teskedar åt gången, om det behövs för att koaxa degen från sidorna av blandningskålen. Degen ska vara blank och lite klibbig.
 2. Vrid mixern till låg och tillsätt smöret, 2 eller 3 matskedar åt gången. När smöret har tillsatts, vrid blandaren upp till medellång hastighet och slå i ca 3 till 4 minuter, tillsätt igen små mängder mjöl efter behov för att koaxera mjölet från blandningskålens sidor. Degen ska vara mjuk och något skinnig.
 3. Ta bort degen till en lättmjölkad yta, knä några gånger för hand och samla den i en boll. Placera i en stor oljad skål; vänd på båda sidor.
 4. Täck skålen tätt med plastfolie och sätt i en varm plats för att stiga tills den fördubblas i storlek, ca 2 timmar.
 5. Lägg ett ark av pergamentpapper på ett stort bakplåt och strö rikligt med mjöl. Sprid degen ut på pergamentet, strö med mer mjöl och täck med ett ark av pergament och en handduk. Placera i kylskåpet att vila i minst 6 timmar eller över natten.
 6. Generöst fett 2 stora (ca 9- x 5 x 3 tum) brödkorgar. Fyll den kylda degen i två stora bröd, täcka med en handduk och låt den stiga upp på en varm plats i ca 1 till 2 timmar, eller tills degen är ungefär 1/2 till 1 tum över pannorna.
 1. Värm ugnen till 375 F.
 2. Vispa ihop 1 ägg och 2 teskedar vatten. Borsta brödet försiktigt med äggtvätt .
 3. Baka i 30 till 35 minuter, eller tills guldbrun och brödet låter ihåligt när det tappas. Den interna temperaturen bör registreras ca 185 F till 190 F.
 4. Kyl på en hyllan i ca 45 minuter före servering.
 5. Brioche förpackas väl vid rumstemperatur i upp till 2 dagar.
 6. För att frysa, sätta fast en varm eller kallt flaska tätt i folie och frys i upp till 4 till 6 veckor.
 7. För uppvärmning sätta i en 325 F ugn tills utsidan är skarp, ca 15 minuter för en bröd. Eller, skrapa några skivor i folie och värma tills det är varmt, ca 5 minuter.

Köp en Kitchenaid Professional 575 Watt Stand Mixer från Amazon

Relaterad

En Baker's Dozen: Hemlagad middag Rolls

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 264 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)