Creamy Butterscotchsås

Det här är en läcker smörgåssås som värmer upp och serveras med brödpudding eller glass eller drizzles såsen över äppelskivor för en bra behandling. Det tar väldigt lite tid att förbereda och laga mat och du kan lagra den i upp till 2 veckor i kylskåpet.

När du slutar butterscotchsåsen, skrapa inte sidorna eller botten av pannan. Om du gör det kanske du tycker att den är kornig.

Relaterad
Brown Sugar Pecan Pralinesås

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera det bruna sockret, smöret och 1/3 kopp tung grädde i en bredbotten sautpanna eller kastrull över låg värme. Koka, rör om tills smöret och sockret har smält och blandningen är jämn.
  2. Öka värmen till medelhögt och låt dem simma med bubblor över toppen. Fortsätt tillagning, utan omröring, i 3 minuter.
  3. Ta bort pannan från värme och rör om försiktigt kvarvarande grädde. Motstå strävan att skrapa botten och sidorna av pannan och häll blandningen i en skål. Rör i vanilj.
  1. Butterscotchsåsen blir tjockare när den svalnar.
  2. Varm smörgåssåsen till glas eller över desserter. Det är fantastiskt drizzled över en äpple tårta eller bröd pudding. Värm det på spisen över låg värme eller i mikrovågsugnen i ca 1 minut med 50% effekt.

Gör knappt 2 koppar smörkretssås eller cirka 16 portioner (2 matskedar).

Du kanske också gillar

Maple Cream Sauce

Hot Fudge Sauce Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)