Sloppy Joe Seasoning Recept

Nästan varje amerikan har haft slarviga Joes - och älskar slarviga Joes, även om de har lite av ett lågt rykte bland vissa folkmassor. De blev populära som komfortmat på 1950-talet och gjorde sig även i skolmatsalarna.

Legenden säger att en kock med namnet Joe på Floyd Angells Cafe i Sioux City, Iowa fick kreativ och tillsatt tomatsås till vad som då kallades "loose meat" -smörgåsar, som var malet nötkött och lök blandat och brunat, serverat på en bulle och ibland toppad med senap och ketchup.

Så denna ikoniska amerikanska smörgås föddes - osäker - och det var en fixtur i mitten av Amerika så mycket som dess ikoniska möbler. Ingredienserna varierar beroende på personlig smak, men de innehåller nästan alltid nötkött och lök (äldre ingredienser), plus tomatsås eller ketchup, senap och kryddor.

Detta recept togs från "The Complete Make-A-Mix Cookbook" av Karine Eliason.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera lök, gröna pepparflingor, salt, majsstärkelse, vitlök , torr senap , sellerifrö och chilipulver i en liten skål och blanda tills jämnt fördelad.
  2. Skeda blandningen på en 6-tums plåt av aluminiumfolie och vik för att göra det lufttätt.
  3. Märk paketet med datumet och dess innehåll.
  4. Förvara på en sval, torr plats och använd inom 6 månader. detta recept kan multipliceras enkelt.

Gör slarviga Joes

Det finns många sätt att göra slarviga Joes.

Här är en version som innehåller många ingredienser. Om du har kryddblandning kan du hoppa över de flesta kryddor som anges. Servera på varma hamburgerbunkar; köp större storlek eftersom dessa smörgåsar inte heter "slarviga" för ingenting.

Det är praktiskt att ha hemlagad kryddblandning för slarviga Joes till hands för en super snabb middag på en veckodag. Lägg till en grön sallad eller ångad grönsaker, och alla kommer att vara nöjda med mycket liten ansträngning på kockens del.

variationer

Tillägg inkluderar ättika, Worcestershire sås, brunt socker, röda paprika flingor och gröna paprika. Vissa människor föredrar att använda markkalkon eller kyckling i stället för nötkött, och de som är vegetarianer som inte vill missa den här gamla standbyen använder vegetabiliskt protein som är gjord för att efterlikna konsistensen av nötkött. Använd din fantasi och överväga din familjs smakpreferenser. Allt hänger på dig.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 6
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)