Slow Cooker Country Captain Chicken med valfri räkor

Smakerna i denna kyckling inkluderar äpple, paprika, russin, currypulver och tomater. Den läckra kombinationen är fantastisk med varmt kokt ris.

Jag brukar använda benfria kycklingslår i många recept som kräver kycklingbröst eftersom de inte blir torra under den långa kokperioden. Gärna byta kycklinglår i detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en 4-6-timmars långkokare kombinerar du torkade äpplen, lök, paprika, vitlök, gyllene russin eller vinbär, karrypulver, ingefära och grön paprika. rör om i tomater.

Ordna kycklingen över tomatblandningen, överlappar bitar något. Häll kycklingbuljong över kycklingbrösthalvorna. Täck och koka på LOW tills kycklingen är väldigt öm när den genomborras med en gaffel, ca 4 till 6 timmar.

Avlägsna kycklingen till en varm tallrik, täck lätt och håll den varm i en ugn med 200 ° F eller uppvärmningslåda.

Rör om riset i matlagningsvätska. Öka temperaturen till hög; täck och koka, rör om en eller två gånger, tills riset är nästan ömt, ca 35 minuter. Rör om räkor, om du använder; täck och koka i ca 15 minuter längre, tills räken är ogenomskinlig i mitten; skuren för att testa.

Tillsätt toast mandlar i en liten stekpanna över medelhög värme tills det är guldbrunt och rör om ibland. Avsätta.

För att servera maträtten, krydda risblandningen till smak med salt. Mound i en varm servering skålen; ordna kyckling på toppen. Strö med persilja och mandel.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1518
Totalt fett 76 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 570 mg
Natrium 893 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 5 g
Protein 156 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)