Lätt och luftigt Tres Leches Cake

Denna återgivning av Pastel de Tres Leches-bokstavligen, "tre mjölkkaka", ofta kallad Tres Leches Cake i USA, är inte riktigt lika rik och tät som den traditionella versionen är. Denna fluffiga tårta är i den typiska stilen för denna efterrätt blötläggd i tre typer mjölk och toppad med en utsökt frisk vispgrädde.

Vad du behöver

Hur man gör det

* Om du inte har kakemjöl handy kan du göra ett acceptabelt substitut med allmjölksmjöl: mät noga 1 och ½ kopp mjöl som behövs för detta recept. Ta bort 3 msk mjöl och byt dem med 3 msk majsstärkelse. Blanda noggrant och sikt sedan blandningen 5 eller 6 gånger för att lossa partiklarna och göra det lättare. Använd denna blandning i receptet i stället för kakemjölet.

 1. Gör kakan : Sätt på ugnen på 325 Fahrenheit / 163 Celsius så att den kan förvärmas.

  Sifta (eller blanda noga) kakemjölet och bakpulveret i en stor skål.

 2. I en separat skål, piska äggulorna ihop tills de blir skumma. Vispa en kopp socker, hela mjölken och en tesked vanilj till äggulorna.

  Blanda äggula blandningen i mjölblandningen genom att lägga den i med en stor träsked.

 3. Pipa äggvitorna i en kyld blandningsskål tills de bildar styva toppar.

  Använd en stor spatel för att vikla äggulan och mjölblandningen i de slagna äggvitana lite i taget. Gör det noga så att smeten blir så fluffig som möjligt.

 4. Häll smeten omedelbart i en smörjd och mjölad bakfat med 9x13 tum (ca 22x33 cm). Baka i 30 till 40 minuter tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren

 5. Låt kakan svalna i bakpannan tills den når rumstemperatur

  Piercera tårtan med en gaffel 20-30 gånger.

 6. Gör krämsirap och suga på tårtan: Vispa ihop den förångade mjölken, den sötade kondenserade mjölken och 1/3 kopp av den starka krämen (det här är "3 mil" av receptnamnet), tillsammans med rom eller brandy, om du väljer att använda den.

 7. Lämna kakan i bakpannan, häll vätskan över den kylda kakan. Gör det långsamt, vilket ger sirapstiden att rinna ut i hålen du poked och tränger in i kakan.

 8. Kyl i minst tre timmar, helst över natten.

 9. Top och servera din Tres Leches Cake: I en kyld blandningsskål kombinerar du 2/3 koppar tung grädde med resterande tesked vanilj och 2 msk vit socker. Slå på hög hastighet tills mjuka toppar bildas. Sprid denna krämiga topping i ett tunt skikt över kakan.

 1. Stänk kanalen (i vilken mängd du önskar) över topping som garnering.

 2. För att servera, skär kakan i rutor med en skarp kniv. Använd en spatel för att skåla ut portionerna, sked lite av "lös" vätska på plattan för varje skiva. Kyl över eventuella rester.

Alternativa toppings för Tres Leches Cake

Om du gillar, släpp kanel och lägg kakan med

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 341
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 134 mg
Natrium 316 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)