Fyllda Corn Tortillas (Pupusas) Recept

Pupusas är en traditionell maträtt från El Salvador som börjar med majs tortillor som fylls vanligtvis med ost ( pupusas de queso ), bönor och / eller Salvadoransk-stil chicharron (finmalt fläsk). En pupusa revuelta har alla tre fyllningar.

Var noga med att tvätta händerna och kasta bort gaffeln och kniven när du äter dina pupusar eftersom de vanligtvis ätas med dina nakna händer. Var försiktig, eftersom fyllningen inne i majs tortillorna är väldigt het när det serveras omedelbart.

Om du har svårt att hitta traditionell quesillo- ost, var inte orolig. Du kan ersätta med andra typer av ostar, även Monterey Jack eller mozzarella kommer att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda masa harina i en stor skål med vattnet och saltet och rör om det. Lägg till mer vatten om det behövs för att få en mjuk deg som inte spricker runt kanterna när den är platta.
  2. Låt degen vila, täckt med plastfolie, i ca 15 minuter.
  3. Om du använder de refiterade bönorna, placera dem i en mixer eller matberedare och bearbeta tills det är smidigt. Gör detsamma med fläskköttet - konsistensen ska vara mer som en pasta.
  1. Dela degen i ca 6 stycken. Lätt olja dina händer för att hålla degen från att hålla fast vid dem (bara en liten mängd vegetabilisk olja kommer att göra). Forma varje bit av deg i en boll och gör sedan ett inslag i bollen.
  2. Placera påfyllning av valet i inrymmet och försiktigt sätta degen runt påfyllningen för att täta.
  3. Placera bollen i en disk, ca 1/4 tum tjock, var försiktig med att hålla påfyllning från att läcka ur kanterna (vilket kan ta lite övning).
  4. Torka en mycket liten mängd olja på ytan av en tung stekpanna ( gjutjärn fungerar bra). Värm stekpannen över medelvärme, och placera pupuserna i stekpannan.
  5. När pupusa är brun på varje sida, som en tortilla blir när den upphettas, flip vid behov (ca 2 till 3 minuter per sida). Avlägsna från värme och servera varma med en sida av inlagd kålslaw ( curtido ) och tomatsås ( salsa roja ).

Pupusas vs Arepas

Även om pupusarna liknar ispas , är degen för pupusas gjord med nixtamaliserad (alkaliskt behandlad) majs , vilket ger dem samma distinkt nutty majs smak som tortillas och tamales har.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2131
Totalt fett 54 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 124 mg
Natrium 1,942 mg
kolhydrater 347 g
Kostfiber 47 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)