Southern Style Kärnmjölk Stekt Kyckling Sandwich

Jag gjorde det. Jag utvecklade det närmaste till en chickfil-en smörgås som någonsin existerat. Den har den söta, smöriga och skarpa stekt kycklingsmak som så påminner om denna södra snabbmatfavorit. Den rostade potatisbullen är lätt och luftig och picklesna hjälper till att skära igenom smörgåsens rikedom. Om du inte har en chick-fil-en nära dig ... eller du gör men vill inte bidra till deras inte så vänliga sätt, så är det här receptet för dig!

Glöm inte att blötlägga kycklingen i kärnmjölk är viktigt! Det hjälper inte bara smaka kycklingen hela tiden, men det hjälper också det att torka ut!

Och om du inte har en djupfrysare, oroa dig inte! Du kan använda alla tunga paneler (som gjutjärn) så länge du vrider det så att båda sidorna har tillräckligt med tid att laga mat.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Börja med att bränna kycklingen. I en ziplock väska, tillsätt kärnmjölk, lammsajuice och kyckling. Försegla och kyl i upp till 48 timmar. Jag har hittat de bästa succulenta resultaten från en 48 timmars saltlösning, men en 24-timmars saltlösning gör det bra om du inte har tid.

2. Efter att kycklingen har bränt, värm din olja till ca 350-360 grader. När oljan värms, sila ditt mjöl i en grunt maträtt och blanda i salt och pulveriserat socker om så önskas.

Ta bort kycklingen från saltlösningen och låt överskottsvätska falla av. Doppa de brunna kycklingbrösten i mjölet så att det har en lätt beläggning på utsidan. Tillsätt kycklingen till den heta oljan och stek tills guldbrun och kokas genom. Låt kyckling vila på en pappershandduk för att hjälpa till med att absorbera överflödigt fett och sluta med ett strö salt salt.

3. När kycklingen stekar, sätt smör till liten stekpanna och rosta potatisbullarna inuti tills det är gyllene och doftande.

4. När kycklingen är stekt och bullarna har rostat, lägg helt enkelt kärnmjölksstekt kyckling till de rostade potatisbullarna och toppa med pickles. Servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 4102
Totalt fett 372 g
Mättat fett 70 g
Omättat fett 169 g
Kolesterol 228 mg
Natrium 3,890 mg
kolhydrater 117 g
Kostfiber 13 g
Protein 82 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)