Hemlagad South American Arepas

Arepas, en stapelmat i både Venezuela och Colombia, är majskakor som är gjorda av ett speciellt förkokt majsmjöl. Du hittar denna majsmjöl / mjöl i latinska mataffärer, märkt masarepa eller "masa al instante."

Arepas är krispiga på utsidan med ett mjukt och krämigt centrum. De har en mildare majs smak än tortillas eller tamales och är trevliga att ha på din tallrik för att suga upp juice av kokt kött, bönor eller aji salsa .

Arepas är scrumptious slathered med smör eller gräddeost till frukost eller som ett ackompanjemang till någon måltid.

Colombianska arepas tenderar att vara tunnare än den venezuelanska sorten. Venezuelas arepas fylls ofta med kött och ost för att göra smörgåsar, till exempel den berömda reina pepiada. Arepas kan också grillas eller friteras och är ibland förberedda med andra korn, såsom färsk majs , hominy eller quinoa .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Rör saltet i majsmagasinet.
 2. Häll 2 3/4 kopp varmt vatten över mjölet och blanda bra med en träsked.
 3. Rör i smält smör. Täck degen med plastfolie och låt vila 15 minuter.
 4. Om du vill ha tjockare arepas, dela degen i 12 stycken.
 5. Forma varje bit i en slät boll. Lägg till mer vatten om det behövs - degen ska vara tillräckligt fuktig så att du kan forma ispasen utan degen och bilda massor av sprickor runt kanterna.
 1. Placera varje boll mellan 2 ark plastfolie eller 2 ziplock påsar och platta försiktigt med botten av en kruka. Arepas bör vara ca 3 tum i diameter och nästan en tum tjock. (För tunnare ispas, dela degen i 18 bitar och bilda dem i bollar. När de är platta ska de vara ca 3 1/2 tum i diameter och 1/4 tum tjock.)
 2. Använd fingrarna för att smidiga ut eventuella sprickor längs kanterna.
 3. Placera den formade ispasen på ett kakan täckt med plastfolie.
 4. Värm en gjutjärnspanna på låg värme. Lägg 1/2 msk smör eller vegetabilisk olja i stekpannan.
 5. Placera flera ispas i pannan och lämna utrymme för att vrida dem.
 6. Koka ispasen ca 5 minuter på varje sida. Ytan ska torka och bilda en skorpa. De kommer att bruna något, men låt dem inte brinna för mycket. De ska se ut som en engelsk muffin. Om de brinner för snabbt, sänk värmen. Lägg till mer smör eller olja för efterföljande partier efter behov.
 7. De tunnare arepasarna är färdiga när de har bildat en fin skorpa men är fortfarande mjuka på insidan.
 8. Den tjockare, venezuelanska stilen är färdig att laga mat i ugnen. Efter att de har bildat en skorpa och bara är lite brunad, lägg dem på ett kakan och värm i 8 till 10 minuter vid 350 F.
 9. Servera både tunna och tjocka ispasar varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1268
Totalt fett 38 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 66 mg
kolhydrater 212 g
Kostfiber 15 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)