Färgglada Rainbow Chard

Allt om Rainbow Chard

Rainbow chard sparkar schweiziska chard upp en nivå i både utseende och smak. De som vet är medvetna om att "rainbow chard" inte är en verklig sort av chard, utan bara en blandning av vitstammad schweizisk chard, röd chard och golden chard. När de tre kraftspelarna kommer ihop packar de sig i mycket smak. Som ett resultat har rainbow chard den intensiva mineralkanten av schweiziska chard, den jordiska sötma av röda chard och den underbart milda nötterna av golden chard.

Hur man köper Rainbow Chard

Leta efter regnbåge med en bra blandning av de olika färgerna, som alla har ljusgröna blad och fräscha stammar. Undvik bunkar med gulnande eller blöja blad, eller bruna stenglar.

Stor, ljus och vibrerande är dina nyckelord när du väljer regnbågechard att köpa. Till skillnad från vissa andra produkter, om regnbågsborr ser bra ut, är det ganska darn troligt att smaka gott.

Hur man lagrar Rainbow Chard

Förvara bunkar med regnbågsplåten löst i plast i kylen för en dag eller två. För längre eller bättre lagring, separera blad och stjälkar / mittribbar. Förvara stammarna / revbenen löst förpackade i plast. Lägg bladen på lager av pappershanddukar, rulla upp dem och tryck dem i en plastpåse. Bladen lagrade på detta sätt kan ta upp till en vecka.

Hur man lagar Rainbow Chard

Skölj alltid båda bladen och stammarna på kakan innan de lagar mat - de båda kan hålla mer än sin skäliga andel av grus och smuts från fältet, särskilt från de senaste regnarna, och ingenting förstör en skål med härliga gröna snabbare än en bit av grus.

Rainbow chard är utmärkt att sauté eller stir-fry. För den jämnaste matlagningen, ta bort de färgade revbenen / stjälkarna från bladen , och hugga sedan stjälkarna och börja laga dem innan du lägger till bladen.

Söta, smarta och krämiga saker hjälper till att mildra mineralkanten hos alla chard. En bit balsamikvinäger , en sprut citronsaft eller en bit av crème fraîche eller getost är alla fantastiska med chard.

Oavsett hur man lagar regnbågsskivan, kom ihåg att den har lite röd chard i den och kommer att "blöda" rött när den kokas, tänder intilliggande mat en härlig nyans av rosa.

Rainbow Chard Recept

Å ena sidan, varje recept som kräver chard kommer att "fungera" med regnbåge chard. Å andra sidan, den hela "röda charden förvandlar sakerna rosa", bör vara i åtanke - särskilt i pastarätter ( pasta med gröna ) eller recept med ost som kan bli färgad. Denna skål med Rainbow Chard With Onion, Ginger och Pepper använder aromater och kryddor för att tämja den ibland bittera eller metalliska kanten av chard. Dessa fyllda Chard Leaves får simmered i en lätt tomatsås, vilket gör någon färgskillnad med minimal oro.