Hur man använder silikonbakeware: Tips för framgångsrik bakning

Medan många hemkockar har omfamnat denna nyaste sortiment av bakprodukter, har vissa varit lite ovilliga att avvika från mer traditionella metall- eller glaspannor . Det beror på att dessa gamla standarder har stått tidstestet, medan en silikonpanna har en liten inlärningskurva. Och du borde förstå att silikonbakeware, i allmänhet, får blandade recensioner. Det fungerar för vissa och inte för andra.

Jag har upplevt det också, så du är inte ensam.

De glatt ljusa färgerna av silikonbakeware lockar uppmärksamhet, men det är deras generella flimsighet som väcker några skeptiska bakers ögonbryn. Emellertid har tillverkarna varit väldigt snabba att avhjälpa sina visioner av dessa mjuka pannor som vikar in sig själva eller måste rensa röraknutar genom att designa valfria eller följeslagare eller släder som ger den mycket nödvändiga stabiliteten speciellt för de större pannorna . Här är några saker att tänka på när du handlar för silikonbagage .

Fördelar med Silikon Bakeware

Om du inte har vågat ut för att prova någon av dessa kan du bli glatt överraskad. Börja långsamt först, med spatlar som är mycket ekonomiska - ingen stor risk där. De belönades med en plats i den praktiska huvudverktygshållaren. Hejdå gummi Hej, silikon spatler!

Silikonredskap är verkligen så bra. Ingen smältning och ingen mer sax-trimning för att ta bort slitna kanter.

De kan ta värmen (inom deras temperaturvärde) och du kan även använda dem i en hetpanna för att krympa dina ägg. Efter ett år och betydande körsträckor ser de fortfarande ut som nya. Ingen återvändande på dessa silikonspatlar och redskap.

Sedan spatlerna gjorde betyget var det på större silikonbagningsverktyg, som en universalbrödspanna.

Att smörja eller inte smörja bakmat är frågan. Välj att "inte" förtroende för att silikonet kommer att fungera som släpper magi.

Men det som var mest imponerande var det lätta borttagandet av löv. En liten vridning av pannan och sidorna tog bara bort, vilket avslöjade en jämnt bakad utsökt bananlök som försiktigt rullade ut på skärbrädet.

Den enda nackdelen var storleken på denna speciella silikonpanna. Att vara något mindre än en vanlig brödpanna, innebar det att justera smetenivåen och bakar överskottet i en enkelpanna. Inga problem, grannar var glada att dela i bakresultatet. Du bör inte anta att en viss pan passar din kaka mix; läs storlek detaljer.

Muffinkoppar kan också variera i storlek också. Ingen smörjning, inget krångel och så mycket bättre än att använda pappersband som kanske inte kan ta bort vid serveringstid.

Silikon bakverk köpte från välkända köksvarumärken tillverkas vanligtvis av FDA-godkänd livsmedelskisilon och detta bör vara tydligt på förpackningsbeskrivningen. Varje bit av silikon har sin egen begränsning med tillverkarens rekommenderade maximala ugnstemperatur, som vanligen stämplas direkt på produkten. Håll dessa värmegränser och du kommer att njuta av att använda dessa i många år.

Tips för framgångsrik bakning

Det finns en mängd användningsområden för silikonbagage från specialkakor till dagliga bröd och muffins. Du kan frysa konversationsinspirerande formade isbitar för stansskålen eller använd stekpannorna för dina favoritgelade sallader eller desserter.

Nackdelar med Silikon Bakeware

Vet att inte allt silikonbakeware utför exakt samma sak. Några bagare har smurt eller inte smörts och har fortfarande inte bra resultat. Andra fann att bakningstiden behövde justeras eller resultaten var inte helt kokta i mitten.

Eftersom silikon bakeware har tjänat ett sketchy rykte och i grund och botten en kärlek eller hatar det förhållandet, bli inte förvånad om du måste prova mer än en bakplatta eller varumärke innan du njuter av detta bakeware. När det gäller redskap, kommer du inte troligen att gå tillbaka till plast eller gummi, silikon är så bra där värme är närvarande och det är också snällt att klistra, så idealiska verktyg för den här enkla rengöringsytan.