Lätt Cornbread

Det här enkla receptet på läckra majsbröd är lätt nog för att börja kockar att göra. Servera den med lite varm chili för att värma alla på en kall vinterdag.

Detta bröd är utsökt rätt ut ur ugnen serveras med lite smör som smälter in i varje bit. Om du vill lägga till lite värme till detta recept, rör om några hackade jalapeno paprika eller lägg till några krossade röda paprika flingor. Du kan också röra in en kopp frysta majskärnor som har tinas och dränerats.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Spray en 9- tums stekpanna med nonstick bakspray innehållande mjöl och lägg åt sidan.
  2. Sifta de torra ingredienserna i en stor mixskål och, med en konditorblandare eller två knivar, skär i förkortningen eller smöret tills partiklarna är fina.
  3. I en medium skål slog kärlmjölk och ägg ihop tills blandningen blandas. Häll den här blandningen i de torra ingredienserna tills den bara blandas och du kan inte se mjölet eller majsmjölet. Det tar inte lång tid. överbättra inte smeten. Det kommer fortfarande att finnas några klumpar.
  1. Du kan också göra detta genom att kombinera de torra ingredienserna i en medium skål. I en mikrovågssäker liten skål smälter du förkortningen eller smöret. Tillsätt kärnmjölk, slå sedan i ägg. Rör om i de torra ingredienserna tills de kombineras.
  2. Häll smeten i den färdiga bakpannan. Baka vid 400 F i 23 till 30 minuter eller tills tandpetare som sätts in i mitten kommer ut rent. Servera varmt med mycket smör och lönnsirap!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 215
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 407 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)