Enkla tips för att bli av med matlagningslukt

Se hur man eliminerar fisk, lök, vitlök, fenegreek och andra matlagningar

Några rätter, oavsett hur läckra, kan lämna obehagliga matlagar lukt på dig och hela ditt hem. Det stämmer när man förbereder marockansk mat så mycket som det gör med andra världskocker. Vi finner att lök , stekt fisk och andra stekt mat, mest skaldjur, kål och fenegreek är särskilt störande.

Att ta hand om att laga luktar på dig är ganska lätt: håll långt hår bundet tillbaka, så det kommer inte att få lukter när du arbetar över kaminen; Byt kläderna innan företaget kommer eller innan du går ut efter att ha lagat en måltid. ta en dusch om det behövs.

Att bli av med pestiga, långvariga dofter i hela ditt hem kan visa sig vara svårare. Prova dessa enkla metoder för att neutralisera de oönskade luktarna.

Öppna vissa Windows

Det är en gång då ett inredningsförslag kan vara välkommet, även på en kall dag. Frisk luft hjälper alla hem luktar bra, och en strategisk bris kan bära matlagningsluktar direkt ut genom fönstret. Vi finner att öppningsfönster på framsidan och baksidan av vårt hem gör underverk, förutsatt att det finns en vind utanför, till att börja med.

Stäng några dörrar

Försök att begränsa matlagnings luktar en del av huset där köket är beläget. Vårt marockanska stilhem tillåter oss att stänga av enskilda nivåer i huset eftersom de skiljs åt av en trapphus. Vi kan också stänga köksdörren, men det innebär att vi inte kan få en bris för att blåsa luktarna utanför.

Koka utomhus

Vädret tillåter, vi steker utanför i domstolsområdet utanför vårt kök. Om vinden försöker sväva den feta ångan tillbaka inomhus stänger vi ytterdörren och även närliggande fönster som har utsikt över retten.

Och lämnar en djupfrysare för att kyla utomhus helt innan den tas bort, vilket eliminerar en stekt, oljig lukt i skåpet.

Brew Some Coffee

Mala kaffebönor och brygga kaffe är enkla sätt att fylla ett hem med en trevlig arom som kan överbrygga mindre behagliga lukt. För en förändring, försök att lägga kanel, muskotnöt eller andra kryddor till kaffet.

Detta kryddade kaffe receptet styr dig i rätt riktning.

Baka Något Aromatiskt

Bakverkskakor , rullar, kakor eller bröd eliminerar obehagliga kokoslukter. Prova ett av följande doftande recept:

Gör en Simmering Potpourri

En simmering potpourri är en lätt hemlagad luftfräschare. Ta en liten kruka med vatten till en mild simmer, och tillsätt någon kombination av följande till vattnet:

Låt potpourrien simma i en timme eller längre och tillsätt vatten efter behov.

Lämna ut en skål vinäger

En liten skål vinäger som ligger bredvid kaminen är mycket användbar för att minska lukt från stekning av fisk och andra livsmedel. Lämna ättikan ut i flera timmar. Om den stekta fisklukten har gått långt bortom köket, prova att suga flera brödstycken i ättika, placera dem i enskilda skålar och sätt i angränsande rum för att arbeta över natten.

Bränn några rökelse eller ljus doftande ljus

Doftljus kan vara effektiva och lugnande. Rökelse tenderar att bli kraftfullare, men vi finner att vissa rökelse, oavsett hur hög kvalitet, snabbt kan inducera huvudvärk. Var därför försiktig så att det du väljer är förenligt med dig.

Utöva lite tålamod

Som en snabb lösning kan du frestas att spraya luftfräschare eller parfymer runt hemmet, men vi rekommenderar dem inte. vem vill andas kemikalier från runt omkring dem? Lite tålamod kommer att gå långt, och med tiden och några av metoderna ovan kommer ditt hem snart att lukta inbjudande igen.