Achiote Paste (Annatto) Recept

Achiote pasta är gjord med Annatto frön, kummin, peppar, koriander, oregano, kryddnejlika och vitlök. Den kan användas som en sås, marinaden eller gnugga i många läckra traditionella mexikanska rätter, inklusive cochinita pibil , chorizos. longanizas, tacos al pastor och många andra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mala annatto, korianderfrön, oregano, kumminfrön, pepparkorn och kryddnejlika i en kryddkvarn eller med en mortel och pestle. Du kan också använda en kaffekvarn för att göra detta, men eftersom det kommer att lämna krydda smaken bakom, se till att du inte planerar att använda kvarnen för kaffe igen.

  2. Lägg marken kryddor och saltet, vitlöket och den bittra apelsinjuiceen i en mixer och bearbeta tills den är jämn.

  1. Förvara din achiote pasta i en lufttät behållare i kylskåpet. Använd enligt instruktionerna i ditt recept.

Obs! För att använda din hemlagad achiotpasta som en generell köttmartsvin, gnid blandningen på kyckling, fläsk eller fisk och låt den marinera i 4 till 6 timmar. Koka eller grilla som vanligt.

Mer om Achiote

Annatto frön, kända i Mexiko som achiote , kommer från ett träd som tros ha sitt ursprung i tropiska Sydamerika. De har använts i århundraden av människor i Central- och Sydamerika och Karibien för att ge en gulaktig eller ljus röd färg till människans hud (som i kroppsfärg), tyg och edibles.

Medan achiote är viktigt i de regionala köken i sydöstra Mexiko (främst i staterna Tabasco, Campeche, Yucatán, Chiapas, Quintana Roo, Oaxaca och Veracruz) är det mjuka smakämnet känt i hela landet på grund av den utbredda distributionen av kommersiellt beredd achiote pasta.

Block av achiote pasta kan hittas i spansk mataffärer eller i den internationella gången av stora stormarknader i USA. Dessa måste spädas ut med vatten eller buljong för att användas till matlagning. Följ anvisningarna på förpackningen eller i receptet du använder.

Visste du?

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 46
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)