Banan Caramel French Toast

Banan Caramel French Toast är en rolig och dekadent variation på den läckra franska frukostbehandlingen . Att använda en snygg crusty baguette ger en solid och rik bas för karamelliserade bananer. Jag älskar att göra french toast för alla våra helggäster. Det är utsökt, det är ett bra sätt att använda överblivna bröd, och det är väldigt enkelt att montera. Du behöver inte heller tjäna något annat med det! Det har många av de matgrupper som redan ingår! Även om jag aldrig skulle svänga betjänar den med en sida av bacon !

Karamelsås är så mycket lättare att göra än du kan tänka dig. Det kräver bara lite vatten, socker, smör och tung grädde. Det är viktigt att bara rör det med en träsked. En metallsked agiterar sockret och får det att kristallisera. Jag förstår inte riktigt vetenskapen bakom det, men det är vad som händer!

Du kan enkelt byta bananer med äpplen i detta recept. Du kan också lägga till ett litet rom och förvandla det till bananer foster french toast!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ägg, vanilj, mjölk, kanel och socker i en stor skål eller bakfat. Skiv baguetten i tjocka skivor och doppa in i äggblandningen. Blötlägg varje sida i ca 2 minuter, beroende på brödets stallighet. Ju mer fuktigt brödet, desto kortare tid kommer det att behöva sitta i äggblandningen.
  2. Medan brödet blötlägger, värmer du sockret och vattnet på spisen tills det blir ljusbrunt. Du får röra det men bara med en träsked. (En metallsked agiterar sockret och får det att kristallisera)
  1. När den blir ljusbrun, stäng av värmen och sätt i smöret och rör om att kombinera. Lägg i den tunga kräm och stå tillbaka eftersom det kommer att ånga och skum.
  2. Rör tills helt kombinerat och låt svalna något. Håll dig täckt på spisen medan du förbereder franskskålen.
  3. Koka fransk rostat bröd i en smörgås på medium värme tills varje sida är guldbrun. Håll brödskivorna varma i en 200 graders ugn medan du lagar det återstående brödet.
  4. Lägg till skivade bananer till karamelsås och servera över den franska toast!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 293
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 110 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)