Ungersk Potatisgryta (Mejeri)

Denna ungersk potatisgryta delades om en gång i veckan under min barndom. Min far, en överlevare från Auschwitz som växte upp i Ungern, älskar potatis. Och det här är en mycket ekonomisk maträtt som består främst av potatis, lök och gräddfil. Efter en lång paus började jag nyligen göra det i mitt eget hem, och mina barn blev galen älska det.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. I en stor kruka, värm vatten tills du kokar. Lägg till potatis i huden. Återgå till koka. Minska värmen, täck och koka tills en kniv enkelt kan sättas in (ca 35 minuter). Koka inte potatisarna tills de är för mjuka för att skära snyggt. Dränera. Lägg åt sidan för att kyla något.
2. Skaka lök. I en stekpanna, värm smör eller olja. Smaka lök tills genomskinligt. Lägg åt sidan för att kyla något.
3. Förvärm ugnen till 350 ° Fahrenheit (180 ° C). Smör en bakfat.
4. Skala och skiv potatis i 1/4 tums skivor. Blanda lök, grädde, salt, paprika och peppar i en skål. Kombinera försiktigt potatisarna med gräddfilblandningen.
5. Ställ in halva potatisskivorna i ett skikt i bakfatet. Om så önskas skivas hårdkokta ägg på toppen av potatis och sedan gul ost ovanpå ägget. Täck sedan med resten av potatisarna. Stänk paprika på toppen.
6. Baka, avtäckt, vid 350 ° Fahrenheit (180 ° C) i 45 minuter.

SERVICE FÖRSLAG: Servera med bakad fisk och rostad broccoli eller en grön sallad för en avsmakande familjen middag.

YIELD: 5-6 portioner
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 304
Totalt fett 24 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 115 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)