En översikt över en traditionell brasiliansk frukost

Café de Monhã

Frukost är inte dagens största eller viktigaste måltid i Brasilien. Brasilianer tenderar att äta en lättare frukost, eftersom lunch ( almoço ) vanligtvis är väsentlig. Ordet till frukost på portugisiska, café de monhã , översätter bokstavligen till "morgonkaffe". Kaffe är en mycket viktig del av den brasilianska frukosten. Många brasilianer njuter av pingados eller varm mjölk med sötad kaffe som serveras i ett glas.

Skillet rostade franska brödrullar ( pão na chapa ) är en favorit snabb frukost som du kan köpa på ditt lokala bageri och njuta av pingados.

Frukt och Smoothies

Brasilianer njuter av en mängd olika lokalt tillgängliga tropiska frukter, som ofta serveras vid frukost, särskilt papaya. Många olika fruktjuicer finns tillgängliga. Açaí är en mörk lila bär som växer på en viss typ av palmer och anses vara särskilt näringsrik. En mycket populär frukost (särskilt på stranden) är en smoothie av frusen açaí, guaraná (en annan tropisk frukt) sirap och banan, serveras i en skål med granola och kallas açaí na tigela .

Ost och kött

Brasiliens berömda ostrullar, pão de queijo , som är gjorda med tapiokastärkelse och råkar vara glutenfria, är ett populärt frukostval. Så är skivor ost och skinka, liksom grillade skinka och ostsmörgåsar ( misto quente ).

Kaka

En av mina favorit saker om frukost i Brasilien är att det är helt normalt att ha kaka!

Brazilians kärlekstårta, och det finns många recept för unfrosted simple tender pound kakor, vanligtvis bakad i en ringpanna. Dessa kakor är mycket enkla att göra - smeten blandas ofta i en mixer och hälls i pannan. Orange kaka, är utsökt för frukost, liksom cuca de banan (tysk stil banan kaffekaka).

Brasiliater njuter också av många portugisiska sött bröd.

majsmjöl

I nordöstra Brasilien kallas ångad majsmjöl som en frukostklammer, serveras med smör och ost. Speciell "flakad" majsmjöl ( milharina ) kokas i en speciell kruka som heter en cuscuzeira, som liknar en marockansk couscoussiere). Mellanöstern-invandrare tog sina kulinariska traditioner med dem till Brasilien. Många av dessa rätter har blivit häftklammer av brasilianskt kök, med vissa lokala modifieringar (som majsmjöl i stället för faktisk couscous). Majs uppträder vid frukostbordet på andra sätt, till exempel i denna känsliga majsmjölkaka kallad bolo de fubá ( fubá är majsmjöl) eller i en krämig majsbröd / custard kallad.

Maniok

Manioc , även känd som yuca och kassava (och mandioca på portugisiska) är en viktig stapel i brasilianskt kök. Maniokstärkelse eller tapiokastärkelse extraheras från vätskan som pressas från köttets kött och används för bakning och för att göra de ovannämnda ostvalsrullarna som nämns ovan. Maniokstärkelse används också för att göra ovanliga och läckra crepes helt enkelt som tapioka . Stärkelsen fuktas med vatten och ströts över en hetpanna, där den smälter magiskt samman för att bilda en tunn pannkaka.

Dessa crepes är fyllda med både söta och salta fyllningar, såsom ost, kondenserad mjölk och kokosnöt, frukt och choklad. Tapioca är en populär gatemat, men de är underbara för frukost och mycket snabba att göra.

Populära frukostrecept

Brasilianska Açaí Bowl - Açaí Na Tigela

Tapioka - Brasilianska Crepes