Bolo de Fuba - Brasiliansk Kornmjölk

Brasilien är känt för sina underbara kakor , och bolo de fubá är en av de mest älskade. En bit av det här ljuset, den söta majskakan passar perfekt med ditt morgon eller eftermiddagskaffe.

Det bästa med denna tårta är att du kan blanda upp allt i mixern, häll det bara i en tårta. Stående mixers för hushållsbruk var inte alltid allmänt tillgängliga i Sydamerika, så folk brukar bara använda bländaren istället. Det fungerar perfekt för detta recept. Du kan få denna tårta i ugnen på cirka 5 minuter - så fort som det tar dig att samla ingredienserna.

Det finns många recept för bola de fubá, och de flesta är ganska lika. Vissa människor gillar att lägga till kokos eller ost, för en fuktigare rikare tårta ( bola de fubá cremosa ). Använd den finmalda majsmjöl som du kan hitta, så att kakan kommer att ha en delikat, lätt textur. I det här fallet vill du inte ha den mer korniga och smula texturen av vanlig majsbröd .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader F. Smörj en Bundt-pan eller ängelmatskaka med lätt smör eller vegetabilisk olja.
  2. Placera alla ingredienser utom för pulveriserat socker i en mixer. Blanda tills det är väl blandat.
  3. Häll blandningen i beredd pan. Placera kakan i ugnen och baka i 35-45 minuter, eller tills kakan har stigit och mitten av kakan springer tillbaka till kontakten.
  4. Ta av kakan från ugnen och låt svalna i pannan i 5 till 10 minuter. Lossa kakan från sidorna av pannan med en kniv och vänd sedan kakan på en tallrik. Placera kakan höger sida och damm med pulveriserat socker innan du serverar.
  1. Vik kakan väl med plastfolie och förvara i kylskåp upp till fem dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 418
Totalt fett 23 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 299 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)