Brazilian Tapioca-Flour Crepes Recept

Dessa brasilianska crepe-liknande pannkakor är en populär gata mat gjord med maniok (tapioka) mjöl . De kokas på beställning med en mängd olika söta och smakfulla fyllningar som ost, kokos eller choklad. Med detta enkla recept kan du göra dem hemma.

För att göra crepesna fuktas maniokstärkelse med vatten och siktas sedan genom en fin sil för att producera ett snölikt pulver. När det här sprinkles på en varm stekpanna smälter den snabbt samman för att bilda en crepe. Om du är modig nog, är de också lätta att flipa och du kan försöka kasta en i luften med stekpannan.

Det finns många videoklipp på nätet som visar hur man gör dessa intressanta crepes. Eftersom de är ovanliga rekommenderas att du tittar på en för att få en uppfattning om tekniken och hastigheten som krävs. Sök bara "como fazer tapioca vídeo" och du hittar flera att välja mellan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera tapiokastärkelsen i en medium skål.
  2. Tillsätt vattnet gradvis, 2 matskedar i taget, rör om med dina fingrar när du går. Blandningen kommer att bilda klumpar som du kan bryta i mindre klumpar med fingrarna.
  3. Håll omrörningen och tillsätt vatten gradvis tills hela blandningen är i form av medelstora till små klumpar. Du kommer att veta om du lägger till för mycket vatten eftersom blandningen börjar flöda som en tjock vätska. Om det händer, lägg till lite mer stärkelse tills du hittar en bra balans.
  1. Passera det fuktiga stärkelsen genom en mycket fin sikta i en ren skål. Använd en träsked för att röra stärkelsen i sikten för att hjälpa den att passera igenom.
  2. Värm en nonstick skillet över medium värme. Arbeta snabbt, sprinkla jämnt siktat stärkelse över hela stekpannan i ett tunt skikt. Låt crepe koka i ca 30 sekunder, eller tills crepe glider lätt i pannan.
  3. Vänd pannkaka över med en spatel eller genom att kasta den i luften och fånga den med stekpannan. Koka i 30 till 40 sekunder eller så och ta bort till en tallrik. Torka stekpannan efter varje crepe och repetera.
  4. Fyll crepe med önskade dina fyllningar och vik in i halv eller rulla upp det. Crepesna bör serveras varma eftersom de kommer att styva när de svalnar.

Betjäningsförslag

Tapioka crepes är bra till frukost och kan serveras med smör ensam. De kan också fyllas med allt du vill. Populära val inkluderar ost, strimlad nötkött, guava, sötad kondenserad mjölk , kokosnöt och kokosmjölk och en chokladfudge fyllning som liknar brigadeiro godis .

Om du fyller dem med ost, returnera crepesna till stekpannan i några sekunder för att smälta osten. Du kan också lägga till osten på toppen av crepe medan den andra sidan matar efter att den har blivit omkastad.

Val av maniokstärkelse

Maniokstärkelse kommer i två sorter, sura ( azedo ) och söta ( doce ). Surt tapiokastärkelse har fermenterats kort före bearbetningen. Några recept för tapiokapannor kallar sött stärkelse och vissa kallar sura. Det är en fråga om preferens, men endera fungerar bra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 137
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)