Hur man hittar en bra indisk restaurang

Varje gång jag kontrollerar det verkar indisk mat bara växer i popularitet! De som har provat det är häftiga av sina exotiska och invecklade smaker och de som inte är villiga att prova dem. Frågan i de flesta första timers huvud är "Vad ska jag beställa när jag kommer till restaurangen?". Det här är bara naturligt eftersom namn är okänt och du kan sluta beställa för mycket eller få saker som helt enkelt är mer än vad du förhandlat till!

Människor är också angelägna att veta hur de kan berätta en bra restaurang från en dålig, hur kryddig ska de beställa maten, vad de till synes utarbetade namnen betyder och vad som går med vad.

Låt oss börja med några tips om att upptäcka en bra indisk restaurang:

Är priset rätt?

Indisk mat kokad som den borde vara, är ett kärlekens arbete. Det här är inte att säga att varje maträtt är arbetsintensiv, men det finns få jag har stött på som bara kan "kastas ihop". Att säga, "du får vad du betalar för" är definitivt sant i förhållande till mat och äta ute (med något kök), så lägg inte av med priser som ligger på den högre sidan. För det mesta betyder det att du kan vara säker på att du får fräschare ingredienser och maten görs med kvalitetsprodukter. Det är traditionellt gjort så, så en bra indisk restaurang kommer att göra dess gravies, pasta och masalas från början och med färska ingredienser. Detta beror helt enkelt på att slutresultatet (när det är så klart) smakar mycket bättre!

Den delikata balansen mellan kryddor

Det finns en vanlig missuppfattning att all indisk mat drunknar i kryddor och varje maträtt innehåller minst 8-10 av dem. Det är inte sant! Tusentals läckra indiska rätter smakas subtilt med bara en eller två viktiga kryddor som är avsedda att förbättra huvudkomponenten.

Några fina (och mycket populära) exempel är Baingan Ka Bharta , Baigun Bhaja , Lehsuni Daal , Upma ....

Curry, curry och lite mer curry?

En annan missuppfattning om indisk mat är att allt smakar lika och varje maträtt är lagad med det magiska "currypulveret"! Detta kunde inte vara längre ifrån sanningen! I norra Indien är chili, saffran, mjölk, yoghurt, keso och ghee (klarat smör) heta favoriter i södern, folk älskar paprika, tamarind och kokosnöt och kommer ofta att laga mat i kokosnötolja. De i öst älskar alla saker senap och fisk medan de extremt kosmopolitiska västindierna så har antagit västerländska ingredienser att deras stil ganska enkelt kan kallas fusion.

Det allvarliga "currypulveret" är bara en av en mängd kryddor som används artfully i indisk matlagning! Det är en blandning av kryddor som kallas Garam Masala och läggs till disk tillsammans med andra kryddor för att förbättra smaken och aromen. Medan de grundläggande ingredienserna som används är desamma, har varje hushåll sina egna proportioner så att slutresultatet ofta skiljer sig från hem till hem. Detta är detsamma med restauranger. En bra man kommer att göra sina egna kryddblandningar så att Smörkyckling på en restaurang kan smaka annorlunda från den hos en annan men kvaliteten kommer alltid att vara bra och smaken skiljer sig åt.

Vad heter det i ett namn?

Var försiktig med så kallade "indiska restauranger" där de flesta av de gravade rätterna har allvarligt exotiska namn men smakar detsamma! Gravarna kom troligen ut ur en flaska eller tenn!

Få en hjälpande hand

Om du är en riktig nybörjare (eller till och med en erfaren hand) kommer du verkligen att uppskatta värdet av en restaurang med vänlig personal och ivriga att förklara vad namnen betyder och föreslå kombinationer som passar din smak. Detta kommer att se till att du inte går i mörkret och att du får maten du ville ha. Jag har ofta varit på platser som förväntar dig att veta eller har personal som inte har en aning om maten de tjänar dig!