Ricotta Blueberry Coffee Cake Recept

Ricotta i detta ricotta blåbär kaffekaka recept inte påverkar smaken av kaffekakor, det ger bara kakan en otroligt fuktig, tät textur. Det är det perfekta ackompanjemanget till en stor frukost eller eftermiddagste och är otroligt lätt att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F
  2. Sifta tillsammans mjöl, bakpulver och läsk och salt. Avsätta.
  3. Blanda ihop med smör och socker i en elektrisk mixer tills den är jämn, 5-8 minuter.
  4. Kombinera ägg, vanilj, ricotta och mjölk. Tillsätt långsamt till smöret och sockret, blanda efter varje tillsats.
  5. Blanda långsamt i torra ingredienser.
  6. Vik i blåbär, blanda endast tills det införlivas.
  7. Smeten kommer att vara mycket tjock. Skrapa den i en lätt smurt bakpanna. En 8x8-pan ger en hög tjock kaffekaka (och tar längre tid att baka). Större pannor ger en tunnare tårta.
  1. Blanda brunt socker, mjöl, havre och kanel i en medium skål för streusel-topping. Tillsätt smör, använd fingrarna eller en gaffel för att bryta upp det i bitar med ädelstorlek. Stänk jämnt streusel ovanpå smeten.
  2. Baka i 1 timme, eller tills en tandpetare eller kniv fast i kakan kommer ut ren.

ricotta

Högkvalitativ ricotta är mjuk, rik, krämig och har smak av söt grädde. Traditionellt gjorde cheesemakers färsk ricotta genom att värma vassle (vätskan som kvarstår efter ostmassa under osttillverkningsprocessen) tills den förtjockas till mjuka, fluffiga ostmassa. Några cheesemakers gör fortfarande ricotta från vassle och vissa gör det från helmjölk. Du kan göra din egen ricotta hemma med ett snabbt och enkelt recept.

Mindre vanligt kan du se ricotta salata och ricotta infornata i affären. Ricotta infornata är tillräckligt stark för att skäras i kilar och har en mjuk, smula textur. Den har en tunn brunskal från att vara bakad i ugnen. Även om konsistensen är annorlunda, liknar smaken väldigt lik färsk ricotta. Ricotta salata är färsk ricotta som har saltats och pressats in i ett osthjul som är åldrat i flera månader. Ricotta salata är smuligt och har en mild, salt smak.