Hur Toast Almonds

Spishäll, Ugn och Mikrovågsmetoder

Någon som någonsin haft den rostade mandel sundaeen på en pinne från Good Humor mannen vet att smaken boost nötter kommer från en snabb tur i värmen. Rosta mandlar tar bara några minuter men resulterar i en intensitet av smak och arom som förbättrar nästan något recept eller användning, inklusive som ett mellanmål rakt ur handen. Mutternas konsistens förbättras också från en såpad, något mjuk bettegenskaper hos de allmänt tillgängliga ångförböjda mandlarna som säljs i USA till en tannare som förblir kretsig även i bakverk.

Rostande mandlar kan också hindra dem från att sjunka till botten av en tårta eller brödsmitta.

Du kan skåla hela, skivade eller hackade mandlar med samma metod, men med reducerade tillagningstider för de skurna, som brinner lättare. Om du vill ta bort skinn från hela mandel efter att du sköt dem, gnugga dem mellan två kökshanddukar. För bästa resultat, skåda hela mandel innan du hugger dem i mindre bitar för användning i recept. Stänk hackade rostade mandlar på havregryn, pannkakor, sallader och smörgåsar för en protein- och fiberrik crunch. Du kan lagra ristade mandlar efter att de svalnat helt i en lufttät behållare på ett svalt, torrt och mörkt ställe i upp till två veckor eller i frysen i tre månader.

Stovetop Metod för ristning av mandlar

Sprid mandel i ett enda lager i ett torrt gjutjärn eller en kraftig rostfri stekpanna. Värm dem över medelvärme, rör om eller kastar dem ofta tills de blir gyllenbruna och börjar luktas, ungefär tre till fem minuter för hela mandel.

Titta på dem noggrant som stekpannor som brinner lätt på de fläckar som är i kontakt med pannan. de fortsätter också att mörka i några minuter efter att du har tagit dem av värmen, så överför dem ut ur den heta kåpan för att svalna.

Ugnsmetod för ristning av mandlar

Värm ugnen till 350 F. Sprid mandlarna i ett enda skikt på ett rimmat kakofel fodrad med pergamentpapper.

Skaka dem i fem till 10 minuter, skaka pannan några gånger för att omfördela muttrarna så att de brinner jämnt. Dra ut dem från ugnen precis som de blir gyllenbruna och aromatiska, och överför dem (häll bara pergamentpapper) på ett skärbräda eller i en skål för att svalna.

Mikrovågsmetod för ristning av mandlar

Mikrovågsugnen fungerar för att rosta mindre kvantiteter, till exempel en 1/2 kopp mandel. Sprid muttrarna i ett enda lager på en mikrovågssäker tallrik fodrad med en pappershandduk. Du kan drizzle ca 1/2 tesked smält smör eller vegetabilisk olja över mandlarna för att förbättra brunningen; kasta för att jämnt täcka dem alla och sprida dem sedan tillbaka i ett enda lager. Du kan också hoppa över det tillsatta fettet och skåda dem slätt, även om de inte kommer att vända som guldbruna med den här metoden. Koka muttrarna på hög effekt i en minut; rör om och koka i ytterligare en minut. Fortsätt omrörning och tillagning i en minuts steg tills muttrarna blir gyllenebruna och doftande. Det kan ta mellan tre och fem minuter, beroende på mikrovågens kraft.