Easy Russian Rye Bread (Rzhanovi Khleb) Recept

Detta recept på ryskt rågbröd är lätt eftersom det inte kräver någon surdjursstart. Men det betyder att det inte kommer att ha tang som du kanske har kommit att känna och älska om ryes. Receptet har dock sina fördelar, och det är bra för dem som tittar på deras feta intag eftersom ägg och olja inte finns på ingredienslistan. Det är fuktigt men väldigt tätt eftersom allt rågmjöl används. (Normalt har rågbröd en viss mängd helvete eller allmjöljande mjöl för att lätta dem.) Den extra jästen i detta recept hindrar det emellertid att bli som en blyboll. För att lätta på brödet och ge den en crunchier konsistens, kan allmjölk och rågmjöl ersätta lite av det mörka rågmjölet som anges nedan. Här är Leftover Rye Bread Recipes och här finns mer Eastern European Rye Bread Recipes .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Obs! För en lättare bröd, använd 3 till 4 koppar mörkt rågmjöl, 1/2 kopp mörk rågmjöl och 1 kopp allmjölk .
  2. Om du är osäker på din jäst, bevisa det innan du börjar. I en stor uppvärmd skål eller den uppvärmda skålen i en stativblandare , lösa upp jäst i vatten. Rör i majssirap och lägg åt sidan i 5 minuter eller tills jästskum.
  3. Tillsätt 2 1/2 koppar mörkt rågmjöl och slå med en sked tills den är jämn. Rör i salt. Täck och låt höjas ca 30 minuter.
  1. Tillsätt 2 mer koppar mjöl, gradvis, blandning efter varje tillsats. När degen blir svåra att röra, knådas med hand eller maskin, och tillsätter upp till 1 kopp ytterligare mjöl, om det behövs, tills degen är styv men lite klibbig. Forma deg i en boll och lägg i en ren, torr, uppvärmd skål (lägg inte på matlagningsspray). Täck och låt stiga till nästan dubbelt, ca 2 1/2 till 3 timmar.
  2. Kasta ner degen och bilda med mjölade händer i en loaf. Placera i en 9-tums-5-tums brödkanna som har belagts med matlagningsspray. Täck noga med plastfolie och låt uppstå i 1 timme (det kommer troligen inte att stiga ovanför panelen).
  3. Värm ugnen till 350 grader. Baka 30-35 minuter eller längre eller tills snabbläs termometern registrerar 190 grader. Om du har använt allt rågmjöl, kommer toppen inte att brinna mycket, så mäta inte donen med det. Dra ut på en trådställ för att svalna helt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 619 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)