Mängden kalorier i ett gram fett

Den Densest Macronutrient För Kalorier

Hur många kalorier finns det i ett gram fett? Varje gram fett innehåller 9 kalorier. Jämför detta med protein eller kolhydrater, som innehåller 4 kalorier per gram, och du kan se varför en diet med hög fetthalt kan leda till viktökning.

Kaloritäthet

Källor av kalorier för kroppen är uppdelade i de från fett, kolhydrater, protein och alkohol. De har var och en olika densitet:

Eftersom fett och alkohol har mer kalorier än viktiga än proteiner och kolhydrater, får du mer kalorier genom att äta mindre mat när du konsumerar dem i dessa former. Om du vill äta en full tallrik med mat, kommer du att konsumera färre kalorier om du äter mat högre i protein och kolhydrater och mindre i fett.

Vad är en kalori?

En kalori är en energienhet. När de används i samband med mat är kalorier faktiskt kilokalorier eller 1000 kalorier. Det är den mängd energi som skulle öka en kilo vatten med en grad celsius.

Det spelar ingen roll om en kalori kom från fett, protein, kolhydrater eller alkohol, det ger fortfarande samma mängd energi till din kropp. Men när du äter mer kalorier än din kropp kan använda på en gång, kommer det att lagra överflödiga kalorier som fett.

Fetter i en hälsosam diet

Kom dock ihåg att fettet fortfarande är en viktig del av en hälsosam diet.

Försök att välja friska fetter som de som finns i nötter, olivolja , rapsolja och avokado. Enkelomättade fetter och fleromättade fetter är fördelaktiga när de äter dem som en del av en hälsosam diet. Försök att inte inkludera för många djurfetter ( mättade fetter ), som de som finns i kött och mejeriprodukter.

För många av dessa fetter antas leda till hälsoproblem.

American Heart Association rekommenderar att kalorier från fett inte ska vara högst 25 procent till 35 procent av ditt dagliga kaloriintag. Om du äter en 2 000 kalori diet bör du inte äta mer än 65 gram fett per dag. Mättat fett bör inte vara mer än 5 procent till 6 procent av de totala kalorierna.

Transfett är artificiellt producerat fett som tillför väte till flytande vegetabiliska oljor för att göra dem mer fasta, ofta kända som partiellt hydrogenerade oljor. De används ofta för att steka mat. Eftersom de har en negativ effekt på kolesterol och ökar risken för hjärtsjukdomar och stroke, är det bäst att eliminera dem från din diet.

Läser etiketten

Produkter kan märkas för att främja sig som lägre i fett. När du ser fettfri listad betyder det att det finns mindre än 0,5 gram fett per portion. Lågfettämnen har 3 gram eller mindre fett per portion. Minskat fett betyder att den här produkten i jämförelse med den typiska liknande produkten har minst 25 procent mindre fett per portion. Föremål märkta som lätta eller lätta med avseende på fett har deras fettinnehåll minskat med 50 procent jämfört med den typiska produkten av den typen.