Cornmeal, Grits och Polenta

Likheter och skillnader i markerade majsprodukter.

Corn kan göras till en myriad av produkter och ätas på olika sätt. Det har varit en häftmat runt om i världen i århundraden och det verkar som varje kultur har utvecklat sitt eget favorit sätt att förbereda det. Men är de alla samma bara med ett annat namn? Låt oss ta en närmare titt på cornmeal, grits och polenta för att ta reda på hur de liknar varandra och vad som gör dem annorlunda.

majsmjöl

Cornmeal är finmalt torkad majs.

Grovare än vetemjöl, majsmjöl har en något pulverig, men granulär konsistens. Även om det ibland kallas majsblomma, bör det inte förväxlas med majsstärkelse , som har samma namn i vissa europeiska länder. Cornmeal används ofta för att damma bakytor för bröd och pizza för att förhindra att man klibbar och ger textur. Cornmeal används också som ingrediens i smörgåsar för fritering, eftersom det ger enastående smak och konsistens. Kanske är en av de vanligaste användningarna för majsmjöl som huvud ingrediens i cornbread , en populär maträtt i södra USA. Cornmeal kommer i flera sorter beroende på vilken typ av majs som används, inklusive vit, gul och blå.

Gröpe

Grits är en typ av cornmeal mush som har sitt ursprung med indianer och är fortfarande mycket konsumeras över södra USA idag. Grits serveras oftast som frukost eller en rätter till andra måltider.

På samma sätt som majsmjöl är grits gjorda av torkad och markerad majs, men är vanligtvis grovare. Grits är ofta gjorda av hominy , som är majs behandlad med lime-eller annan alkalisk produkt-för att ta bort skrovet. Den majs som används för att göra grits kallas ofta "dent" på grund av den indryckning som finns i varje majskärna efter det har torkat.

Denna mängd majs innehåller ett mjukt stärkelse, som lagar sig jämnt och krämigt. Grits serveras ofta kryddat med ost och andra smakliga ingredienser som bacon, krabba eller räkor.

Flera sorter av grits finns på livsmedelsbutik hyllor, inklusive sten mark eller omedelbar. Stenjordgror är helkorn och bibehåller bakterien och alla dess näringsämnen. Stenjordgrisar har en längre tillagningstid på cirka 45 minuter. Instant grits bearbetas vidare och kokas delvis före torkning. Detta minskar deras tillagningstid till 5-10 minuter, men minskar även deras näringsinnehåll.

Polenta

Polenta är en maträtt till Italien och, som grits, är en grovmalt mjölkprodukt. Polenta är gjord med en mängd majs som kallas "flint", som innehåller en hård stärkelsecentral. Detta hårda stärkelse ger en tydligt granulär konsistens även efter tillagning. Polenta kan serveras varm och krämig eller får svalna och skivas sedan. Skivad polenta är ofta ytterligare stekt eller sauterad innan den serveras för extra textur. Polenta kan kokas med lager istället för vatten för tillsatt smak och kan ha örter eller andra ingredienser tillsatta under matlagningsprocessen.

Polenta kan köpas torrt eller kokt.

Kokad polenta finns ofta i rörform, som sedan kan skivas och sedan stekt, sauterad eller grillad.

Till skillnad från grits kan ordet polenta användas för att beskriva den ovan beskrivna jordgrisprodukten, eller en gröt gjord med någon typ av ris, bönor eller annat spannmål.