Krämig sötpotatisrisotto med pekannötter

Denna risotto är en fantastisk smaklig kombination av sötpotatis, pecannötter och parmesanost, och du gör denna maträtt igen och igen. Servera risotto som en maträtt eller servera som huvudrätt eller lunch med hackad sallad och crusty bröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm 3 koppar vegetabilisk buljong till kokpunkten; minska värmen till lägsta inställning för att hålla det varmt.
  2. I ett medelstort kastrull smält smör; tillsätt hakad skalot och pekannötter; koka tills skalot är ömt. Tillsätt ris och koka, omrör, tills det är väl blandat. Rör i sötpotatis. Rör om 3/4 kopp den heta buljongen i risblandningen. Koka över lågtemperaturvärme, omrör hela tiden tills vätska absorberas.
  3. Fortsätt att tillsätta vätska, ca 1/4 till 1/3 kopp i taget, rör om ofta, tills riset och sötpotatisen är öm, men inte alltför mjuk. Strukturen ska vara krämig lite lös. Det tar cirka 25 minuter och ca 2 till 3 koppar buljong.
  1. Rör om i parmesanost och grön lök eller persilja, smaka sedan till och tillsätt salt och nymalt svartpeppar efter smak.

Du kanske också gillar

Sötpotatisgryta

Sweet Potato Gratin

Sweet Potato Ravioli Med Brun Smör Pecansås

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 454
Totalt fett 22 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 746 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 4 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)