Easy Coffee Flan Recept - Flan de Cafe

Det här enkla flanreceptet är en variation på den klassiska spanska vaniljeservanten kallad "flan" på spanska. Espressokaffe ger denna flan en härligt rik smak , vilket gör det till en perfekt efterrätt att njuta av med ett glas eftermiddagslikör.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta flan recept ger 6 portioner - ger 6 individuella portioner i ramekiner.

Torka ut ramekinerna för att se till att det inte finns något damm i dem. Sätta i en stor glasbakningsfat (9 tum x 13 tum).

Värm 4-5 koppar vatten i en kruka för vattenbadet.

Lägg en tung stekpanna eller gryta över medelvärme i 30 sekunder. Tillsätt 1/2 kopp socker. På baksidan av en träsked, håll sockret rörligt hela tiden tills sockret är helt smält och med en rik medium brun färg (karamelliserad).

Skaka försiktigt karamelliserat socker i var och en av de 6 ramekinerna eller den stora maträtten.

Förvärm ugnen till 325F (162C) grader.

Skaldmjölk och grädde i en kastrull. (Håll ögonen på pannan, så det kokar inte över.) Avlägsna omedelbart och rör kaffet.

Under tiden i en blandningsskål , slå lite 3 ägg . Blanda i 1/4 kopp socker.

Omrör ständigt, tillsätt gradvis smaksatt blandning till äggula blandning . Rör tills sockret är upplöst. Blanda i vanilj extrakt . Ladleblandning i ramekiner.

Ta försiktigt bort 1-2 ramekiner för att ge lite utrymme att hälla. Häll i varmt vatten tills det finns ungefär 1/2-tums vatten i 9 "x 13" -bunken för kokande vattenbad. Ersätt ramekiner. (Om du använder en stor öppen bakfat, var noga med att maträtten är tillräckligt hög för att rymma det vatten som behövs.)

Om vattennivån inte når 3/4 av vägen uppåt på sidorna av ramekinerna, häll försiktigt mer vatten. Baka upptäckt i vattenbad i 50-60 minuter, eller tills en kniv kommer ut ren när den sätts in halvvägs mellan mitten och kanten av skålen.

Obs! För att säkerställa att vaniljan inte överkockar, kontrollera doneness efter 45 minuter, varpå var 3-5 minut.

Ta försiktigt bort varje ramekin från vattenbadet. Sätt på kylskåp tills ljummet och kyl sedan noggrant i kylskåp. Detta tar vanligtvis minst 1 timme.

När du är redo att servera, mögel genom att köra en kniv runt insidan av bakfatet. Placera en liten efterrättplatta på toppen av ramekinen. Med ena handen under ramekinen och den andra på toppen av platsen, vänd dig om.

Tryck på ramekin och flan bör falla på plattan. Om det inte gör, "försök" flan ut ur ramekinen med en liten paringskniv. Den ska glida ut ur ramekinen på plattan.

Garnera med hela kaffebönorna och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 188
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 79 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)