Tips för att göra glass hemma

Perfekt din glassframställningsteknik med dessa idéer

Hemlagad glass är färsk, utsökt och kul att göra. Dessutom kan du anpassa dina smaker eller använda de bästa ingredienserna du kan hitta. Men det kan vara knepigt att få glass att ha den perfekta fasta, men ändå krämiga konsistensen som är varumärket för god glass. Följ dessa tips för att förbättra din egen glasstillverkningsteknik.

Börja med de bästa ingredienserna

Glass är bara lika bra som ingredienserna som används för att göra det.

Så om du har råd med det, köp ekologisk mjölk och grädde och fria ägg , se till att allt är så friskt som möjligt. Om du lägger till smaker eller ingredienser, som choklad, vanilj eller frukt, våren för högkvalitativa produkter. Till exempel gör äkta vanilj eller till och med faktiska vaniljbönor mycket bättre vaniljglass än imitation vanilj.

Spara fett och kalori skärning för senare

Om du är som de flesta försöker du titta på vad du äter och köper fetma versioner av ost, mjölk och andra livsmedel. Men glass beror på en hög fetthalt för att skapa en krämig konsistens som inte blir isig och grusig i frysen. När du väl är skicklig till att göra glass kan du experimentera med att använda mjuka mjölkprodukter, som halv och en halv i stället för tung grädde, men var medveten om att texturen och smaken inte kommer vara nästan lika rik och utsökt som en fullmatad version. På en diet? Gör glass en enstaka behandling, och tjäna dig en mindre del.

Vet när man ska tillsätta smakämnen

Smaker, särskilt extrakt eller alkohol, bör tillsättas när kokad vanilja har svalnat. Lägg inte till dem i vaniljben när det är varmt, eller smakerna kommer att försämras och kommer inte att vara lika uttalade. Du kan till och med vänta med att röra in dem tills rätt innan du häller glassbasen i ismaskinen.

Kyla kycklingen

Många glass recept kräver att göra en kokad vanilja av ägg, socker och mjölk. När du har gjort vaniljgrytan är det viktigt att kyla det i kylskåpet tills det är så kallt som möjligt innan du lägger det i din glassmaskin. Vissa experter rekommenderar även att "åldras" blandningen över natten i kylskåpet, vilket gör att blandningen kan luftas så mycket som möjligt i tillverkaren, vilket ger den smidigaste smidigaste glassen.

Frysta skålen

Om du använder frysning, om du använder den typ av glassmaskin som kommer med en frysskål , se till att frysa den här skålen i minst 24 timmar innan du gör glass. Om skålen inte är kall nog är chansen att din glass aldrig fryser.

Starta motorn först

Speciellt när man använder en glassmaskin med en frysskål är det viktigt att släcka motorn innan den hälls i isbassängen. Skålen är så kall att blandningen fryser omedelbart efter kontakt, så du vill att den redan ska vara igång så att glassen inte fryser på skålen i en bit.

Använd mix-ins klokt

Lägga till godisbitar, nötter eller torkad eller färsk frukt till din glass kan lägga till en helt ny smak och texturdimension.

Mix-ins bör vara små, runt storleken på ett chokladchip, så glassmakaren kan införliva dem i den frusna glassen. Kyl dem noggrant innan de läggs till glassen, och lägg dem bara när glassen redan är helt frusen. Glassmakaren behöver inte mer än en minut eller två för att röra dem in.

Håll det krämigt

Ett vanligt klagomål om hemlagad glass är att det blir svårt och isigt när det förvaras i frysen. Det finns flera sätt att hålla din glass fryst fast i frysen. David Lebovitz, författare till boken The Perfect Scoop, rekommenderar att du lägger till några matskedar alkohol (som en fruktlikör till fruktglassad glass eller vodka när du inte vill ha en alkoholisk smak). Socker, majssirap eller honung, liksom gelatin och kommersiella stabilisatorer, kan alla hålla din glass i mjukare konsistens.

Glass håller också mjukare när du förvarar den i en grund container, snarare än en djup badkar, och täcker isens yta med plastfolie för att hålla iskristaller från att bildas.

Med lite övning och några bra recept (om det är klassisk Vanilla eller en äventyrlig smak som Ovaltine glass ), kommer du bra på väg till att göra utsökt hemlagad glass som kommer att glädja dina vänner och familj.