Hur man gör Basbousa - Semolinkakor med sirap

Jag älskar basbousa med kaffe efter en god måltid. De är bara tillräckligt för att lägga till den extra "umpf" till en måltid. Sirap är inte för sugerös, men söt nog för att tillfredsställa en söt tand.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered sirapen först. Lös upp socker i vatten i en medelstora kastrull. Tillsätt citronsaft och koka. När sirap börjar koka, lägg till honung. Minska värmen och låt sakta koka i ca 8-10 minuter. Ta bort från värme och lägg åt sidan.
Förvärm ugnen till 350 grader. Lätt smörj och mjöl en 9x12 bageri. Smör ihop smör och socker i en blandningsskål. Tillsätt ägg och vanilj. I en separat skål, kombinera halvpärlor, bakpulver och bakpulver. Lägg långsamt till smör och äggblandning. Rör i mjölk. Blanda blandningen i bakfat och smidig med sked. Ta en smörkniv och gör diagonala linjer från vänster till höger och slutföra för att skapa diamantformer. Placera en mandel i mitten av varje diamant. Baka i 25 minuter. Flytta kakan från ugnen och häll sirap över kakan tills det inte längre kan absorberas. Låt svalna i 20 minuter. Skydda omedelbart med en piskad kräm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 545
Totalt fett 23 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 463 mg
kolhydrater 79 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)