Mixing Bowl Köpguide

Välja de bästa blandningsskålarna

Inget kök är komplett utan en uppsättning blandningsskålar. Oavsett om man rör om ingredienser, marinerar mat till grillen, lagrar rester, organiserar uppmätta mängder ingredienser innan man börjar på ett komplicerat recept eller till och med serverar en sallad eller en annan maträtt, kommer du att nå dig själv för att nå dina blandningsskålar gång på gång.

Med ett brett utbud av storlekar, material och priser, hur väljer du vilka som är bäst för dig?

Om ditt utrymme och budget tillåter, är det faktiskt praktiskt att ha ett brett utbud av storlekar och typer av skålar. De minsta skålarna kan hålla en kopp eller mindre, perfekt för att slå ett enda ägg eller hålla en del ingredienser redo att blandas i ett recept. Och du hittar skålar så stora som 6 eller 7 kvarts, vilket kanske inte behövs dagligen, men är säkert praktiska för underhållande eller omrörning av flera satser kakdeg. Ett sortiment av 5 skålar som spänner över ett antal storlekar från 2 koppar till 4 eller 5 liter i kapacitet, ska vara tillräckliga för de flesta hushåll.

När det gäller material finns det flera vanliga material som vanligtvis används för att göra blandningsbunkar, var och en med egen uppsättning attribut och nackdelar. Här är en sammanfattning av de mest populära typerna av blandningsskålar, och vad du behöver veta om var och en. När du har bestämt vilka typer av skålar du behöver, kolla in Mixing Bowl Roundup för vissa alternativ.

Glas

Fördelar: Glaset är icke-reaktivt, vilket innebär att det inte kemiskt påverkar smakens smak, färg eller konsistens. Dessutom är det mikrovågsugnigt, och vissa härdade glasskålar är mer slitstarka och kan användas i ugnen eller frysen. Härdat glas är konstruerat med vissa material och en uppvärmnings- och kylprocess som gör den mer hållbar och temperaturbeständig, samt att den brister i glassten istället för att skära om den är trasig.


Nackdelar: Även härdat glas kan bryta om det sjunker. Dessutom kan glas vara känsligt för temperaturförändringar. Det är också svårt att slå äggvita i skum i glasskålar, eftersom skålens sidor är för hala.
Köpa tips: Leta efter glasskålar som har funktioner som mätmarkeringar, lock och hällpipor.

Metall

Fördelar: Det finns lätt att hitta på restaurangförsörjningsaffärer eller välutrustade köksredskap, metallblandningsskålar är i allmänhet billiga, extremt hållbara och mångsidiga. Skålen med rätt storlek kan dubbla som en dubbelpanna (välj en som boar inuti en kastrull men inte helt nere i botten. Skålarna är lätta, vilket gör dem idealiska för personer med begränsad rörlighet.
Nackdelar: Den tunna metallen kan bli väldigt varm om den håller en varm vätska. Metallskålar har också ett sterilt industriellt utseende, som vissa kan se som en nackdel. Var försiktig när du använder en visp , till exempel att slå äggvitor eller vispgrädde - om du upprepade gånger skrapar för hårt mot botten eller sidan av skålen, riskerar du att din blandning blir grå eller tar på sig en metallisk smak.
Köpa tips: Leta efter rostfritt stål snarare än aluminium, vilket är mer benäget att reagera negativt med mat, särskilt sura ingredienser som tomater eller citrus.

Keramisk

Fördelar: Keramiska skålar kan ha ett mycket dekorativt utseende - de kommer i ett stort antal vackra färger och kan till och med hittas med upphöjda mönster som är skulpterade på sidor eller ränder och andra mönster som är målade på ytan, vilket gör dem attraktiva nog att dubbla som att servera bitar. De är tillräckligt tunga för att minimera rörelsen på din räknare när du rör, och kan till och med vara mikrovågsugn eller ugnssäker.
Nackdelar: Keramik är benägen att chippa, spricka och bryta.
Köpa tips: Leta efter eldfast keramik, som är mer hållbar än vanlig keramik keramik. Om utseenden är viktiga för dig kan vissa matvaror även ha en blandningsskål som finns som en del av dess linjeläggning.

Koppar

Fördelar: Vackra och klassiska kopparskålar är det bästa kärlet för att slå äggvita, eftersom små mängder kopparjoner reagerar med ägget för att stabilisera blandningen.


Nackdelar: Dessa är bland de dyraste skålen du kan köpa.
Köpa tips: Om du slår mycket äggvitor för hand, investera i en lämplig storlek kopparskål bara för det ändamålet och köp resten av dina skålar i ett annat material.

Plast

Fördelar: Billiga, lätta och praktiskt taget oföränderliga, så de är särskilt praktiska för att beställa sallader och andra rätter till en picknick eller potluck.
Nackdelar: En del plast kan smälta om den kommer i kontakt med heta ytor. Dessutom kan viss plast fläcka eller absorbera starka luktar som vitlök.
Köpa tips: Du kan ofta hitta blandningsskåluppsättningar som levereras med lock för lagring.

Trä / Naturmaterial

Fördelar: Trä-, bambu- eller korkskålar har en varm, naturlig utseende och känsla. Dessutom finns det inget bättre för att göra en sallad än en träskål; träet blir kryddat med tiden och lägger smak åt varje efterföljande sallad.
Nackdelar: Trä och andra material kanske inte ger den släta, ojämn ytan som du vill ha för att blanda deg eller smet.
Köpa tips: Välj en grunt 4- eller 5-quartskål som är den perfekta storleken för att slänga och servera en sallad och investera även i lite mineralolja för att gnugga in när det visar tecken på torrhet.

Silikon

Fördelar: Ett av de hetaste nya köksmaterialen, silikon har en mängd fördelar - det är temperaturbeständigt, nonstick, lätt att rengöra, hopfällbart och praktiskt taget oförstörbart. De är mikrovågsugn och diskmaskin. Dessutom är de flexibla, så du kan klämma dem lite för att skapa en hällpipa.
Nackdelar: Inte alla gillar den swishy, ​​gummiaktig textur av silikon. Plus, silikon kan behålla lukterna av skarpa livsmedel.
Köpa tips: Speciellt lämpligt är små silikonpenneskålar, precis rätt storlek för att hålla små mängder ingredienser medan du lagar mat, som salt, kryddor och malet örter.