Lätt tre-ostkalamiserad lökterta

Det finns många sätt att njuta av ost, men prova denna tårta som ger dig flexibiliteten att välja dina favoriter . Vilka som ska användas är upp till dig. Jag föreslår att du använder tre olika smaker och texturer; kanske en mjuk (get eller Brie) en blå lägger alltid lite stans och saltighet, och en åldrig Cheddar för att lägga till smak och konsistens. Tårtan är alltid ett bra sätt att använda överblivna ostar från din osteboard.

Inte bara kan du ändra ostarna för att passa din smak, lägg till dina favoritväxter, även lite spiciness.

Basen av denna tårta är den mycket älskade karamelliserade röda lökblandningen . Alltid en vinnare. Gör extra fyllning eftersom det fryser riktigt bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

Börja med att smälta oljan och smöret i en stor stekpanna. Smält sedan tillsätt de finskivade lökarna, täck och koka mycket försiktigt i ca 10 minuter. Du ser till att mjukna löken inte bruna dem.

När löken är genomskinliga, vrid värmen upp en bråkdel, tillräckligt för att bubbla vitt vin när det tillsätts. Håll vinet bubblande tills det försvinner till en glasyr snarare än en vätska. Lägg till i detta skede örterna och Balsam-glasyren om du använder den.

Rör om och sätt sedan på den ena sidan för att svalna helt. Du kan alltid göra denna del av receptet dagen innan om du har tid.

När löken är snygga dammar du bänkskivan med vanlig mjöl och rullar bakverket i en rektangel ca 34cm x 24cm.

Smörj ett ark bakpapper, lägg rektangeln på ett ark bakpapper. Använd en vass kniv och sätt lätt en 4 cm kant i konditorivarningen med stor försiktighet att inte klippa hela vägen. Sätt bakverket i ett kylskåp för att vila i 15 minuter.


Medan bakverket vilar, förbered dina ostar. Gris hårdare ostar skär mjuka i små bitar och smuliga, smuliga (försök att inte göra smulorna för små, det är bra att ha några större bitar. Även mindre kan brinna.)

Förvärm ugnen till 190 ° C / 375 ° F / Gas 5

Ta bort konditorivaror från kylskåpet, sprid löken noggrant inom gränsen och skjut sedan in plommonhalvorna i löken. Sprid över dina ostar och slutligen krydda med salt och peppar.

Baka på mittenhyllan i 40 minuter eller tills konditoriet är skarpt, uppstått och guldbrunt.

Servera varma med nya potatis och en blandad sallad. Eller tårtan är läcker kall för picknick, i en lunchlåda, eller helt enkelt som ett gott mellanmål.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 956
Totalt fett 80 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 122 mg
Natrium 558 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 4 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)