Din guide om hur man gör nötköttbacon

Jag kan inte tro det är inte bacon!

För att förstå vad nötköttbacon är, hjälper det att komma ihåg vad vanligt bacon är: en fläskfläskskiva som är härdad och rökt och skivad smal.

Lyckligtvis har kor också bellies, och det är där vi får biffbacon.

Nötkött, ibland känd som "naveln", ligger strax under brisket, i vad vi kan tänka oss som biffplattan eller undersidan av de korta revbenen. Chansen är att du måste beställa den från din slaktare eller online.

(Eller du kan också bara använda brisket .)

Vad gör Bacon Bacon

Men precis som med vanlig bacon är nyckeln det feta, eftersom det bidrar både smak och fukt. Och eftersom nötkött är smalare än fläsk kan bacon bacon tendera att vara torrare än fläskbacon. Också har nötköttfett en högre smältpunkt än fläskfett, så det kan vara tunt, och det kommer inte att bli skarpt också.

Oavsett om du äter fläsk av några orsaker eller kanske helt enkelt för att du älskar bacon, men vill välja något smalare, kanske du inte är redo att överge allt hopp och bosätta dig för kalkonbacon.

Det är där nötköttbacon kommer in.

Bortsett från fettet, det som gör baconbacon är den mirakulösa kombinationen av salta och söta smaker som kommer från botemedel, liksom den rökiga smaken som kommer från rök.

Köp nötköttbacon i affären

Denna teknik är mycket mindre arbetskrävande än att göra det själv, och den enda enheten du behöver använda är den lilla swiper för ditt betalkort, i motsats till att du kan räkna med hur man använder en rökare , vilket gör att vi möter det om du har " Har använt en tidigare kan det vara lite skrämmande.

För en produkt som du kanske inte har visat existerade är biffbacon ganska allmänt tillgänglig, överallt från Whole Foods och Trader Joes till Wal-Mart.

Kom bara ihåg att när du lagar matet, släng det inte bara i en hetpanna eftersom den kommer att brinna. Nötköttbacon har mindre fett till att börja med och eftersom det har en högre smältpunkt än fläskfett, kommer det att ta längre tid att göra, vilket innebär att bacon kommer att spendera längre tid i pannan.

Gör ditt eget nötköttbacon

Om du känner dig äventyrlig eller precis som att göra din mat från början, har vi gett oss ett snabbt tips om hur du gör biffbacon hemma:

Steg 1: Bota biffen. Ett grundläggande torrt botemedelrecept följer:

Rosa salt är ett speciellt härdningspulver som går in i alla typer av härdade kött, inklusive korv, korv och corned beef.

Blanda ingredienserna ihop och gnugga blandningen över hela nötköttet. Försegla det i en ziploc och kyl i 3 till 5 dagar. Vänd det varje dag. Vätska kommer att sippra ut: Detta är en vanlig del av härdning.

Avlägsna från påsen, skölj i kallt vatten, torka av och kyl en ytterligare dag, oavslutad och avtäckt, så att den är torr.

Steg 2: Rök biffen: Applewood, lönn, körsbär eller hickory är bra val. Ställ din rökare på 200 till 250 F och röka tills köttets inre temperatur når 150 till 160 F (ca 4 timmar). Använd en digital sondtermometer .

Koka över natten, skiv sedan tunt och laga på en panna från en kall ugn. Långsam matlagning hjälper fettet att göra utan att brinna.

Matlagning Nötkött Bacon

Långsam indirekt värme är en bättre matlagningsteknik. Ordna baconskivorna på en panna, placera den i en kall ugn, stäng dörren, sätt temperaturen till 400 F och rör sedan inte något i 15 minuter.

Faktum är att det här är den bästa matlagningstekniken för vanlig bacon .

Att få det rätt beror i stor utsträckning på hur tunn skivad bacon är. Men så länge du lagar det långsamt borde du vara bra. Låt det laga mat i 15 minuter och kontrollera sedan varje minut efter det tills det bara är rätt.

Kom ihåg, överför den kokta baconen till pappershanddukar med en gång, annars kommer det varma fettet i pannan att fortsätta att laga den.

Nötköttbacon kommer inte att ha samma porky smak som vanlig bacon gör. Men det har sin egen unika smak. Om du är gammal nog för att komma ihåg de dagar då pommes frites var stekt i biffsallow, kanske du känner igen den karaktäristiska smakprofilen för biffbacon.

Använd den där du vill använda bacon: med frukost , smulad på sallader eller bakade potatis eller i smörgåsar .