Spenat och Feta Frukost Wrap

Spenat, fetaost och Kalamata oliver hör samman! De smakar utsökt i denna hälsosamma, starka och hälsosamma frukostmagasin!

När min man och jag hade smekmånad i Grekland älskade vi att äta ägg med Kalamata oliver och feta! Den ostiga, salta, tangyness i kombination med färskt äggröra är så läcker! Spenaten läggs i lite grön och packar en hälsosam stans eftersom det är järnrik!

Denna wrap är super lätt att piska tillsammans på en vardagsmorgon. Du kan också göra en massa dessa på helgen och sedan linda dem och frysa dem ! De kan värmas upp i mikrovågsugnen eller brödrostugnen. Krama bara fler ägg och ha gott om tortillor till hands! Äggvita kan också ersättas. Det är alltid en debatt om huruvida hela ägg eller äggvitor är bättre för dig! Jag går för hela ägget för att få näringsämnena från äggulorna, men hur som helst packar massor av protein!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en liten sautpanna till medium värme. Tillsätt 1/2 av en matsked smör till pannan. Låt smöret smälta och virvla det för att belägga pannan.
  2. Scramble ägg i en liten skål. Lägg i resten av smörbitar och salt och peppar. Tillsätt äggblandningen på pannan. Låt ägget laga en stund och tryck försiktigt dem med en spatel för att låta det råa ägget laga mat i pannan. Strax före ägget kokas, lägg i spenaten och kombinera tills spenaten och ägget är kokta.
  1. Ta bort ägget från värmen och lägg dem över tortillan. Tillsätt ägget med fetaostsmulorna och hackade Kalamataoliverna.
  2. Fäll ihop och servera! Det kan också bli fryst och uppvärmt!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1690
Totalt fett 70 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 496 mg
Natrium 3 966 mg
kolhydrater 206 g
Kostfiber 16 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)