Draadjesvlees (Traditionellt Nederländskt Slow-Braised Beef) Recept

Denna gammaldags holländska nötkött och lökgryta sakta bristas i smör, lager och kryddor tills köttet faktiskt faller ihop i trådar och i själva verket betyder trådjesvlees "thready meat". Det smakar mycket bättre än det låter och är den typ av hemtrevlig vintermat som du förbereder på helgerna: köttet i kruken kan ta timmar, men du behöver inte göra mycket för det, vilket gör att du kan fälla upp tvätt eller keramik om huset. Denna typ av hjärtlig vinterfamilj måltid sitter bra med traditionella ackompanjemang som potatismos, gröna bönor, rödkål , äppelsås eller kokta potatisrullar i lite smör och finhackad persilja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka köttet torrt med rent kökspapper och skär i medelstora bitar. Värm smöret i en stor holländsk ugn och bruna köttet. Smaka med salt och peppar. Lägg till de hackade lökarna och låt karamellisera.
  2. Häll lageret i den nederländska ugnen. Lägg nu kryddorna och ättikan och koka. När grytan kokas, sänk temperaturen till låg, täck den nederländska ugnen med ett lock och låt det simma i minst 3 till 4 timmar. Kontrollera så ofta och tillsätt mer vatten om det behövs. Om grytan är för tunn när du är redo att tjäna, ta av köttet och reducera vätskan över en medelvärme, ersätt köttet i slutet för att värma igenom.
  1. Skålen är klar när köttet börjar sönderfalla i trådar och vätskan har minskat till en tjock sås. Ta bort lövblad, kanelsticka och vad som helst kryddnejlika och enbärsbär du kan hitta. Servera med kokta potatis, rödkål och äpplen eller pocherade päron och äppelsås.

tips: