Tryckkokare Nötkött och Guinness Stew Recept

Detta tryckkokare recept för hjärtligt nötkött och Guinness ölgryta kan piskas upp snabbt i din tryckkokare.

Traditionellt serveras på St Patrick's Day, det är en uppvärmningsfest som är utsökt varje år, speciellt serveras tillsammans med potatismos, men lyckligtvis, i en tryckkokare behöver den inte simma hela dagen.

Matlagningsutrustning som behövs: Måttskedar, köksskala , kockkniv (en för att prova: Victorinox Kockens Kniv ), skärbräda , grönsaksskalare, tryckkokare (en för att försöka: WMF Perfect Plus tryckkokare )

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I tryckkokaren värms vegetabilisk olja över medelhög värme. Arbeta i partier för att undvika överbeläggning av pannan, skaka stew köttet på alla sidor, ca 3 till 4 minuter per sats, tills brunad. Överför det seared köttet till en tallrik och lägg åt sidan.
  2. Lägg till mer olja på pannan om det behövs, och smörj sedan den hackade löken i 4 till 5 minuter eller tills den är mjukad och genomskinlig. Tillsätt vitlök och sauté i 30 sekunder, omrör hela tiden.
  1. Återställ stew köttet till potten. Tillsätt öl-, timjan- och lövbladet och rör om att kombinera.
  2. Lås locket på tryckkokaren och sätt det till högt tryck över hög värme. När högt tryck uppnås, laga mat i 20 minuter, ta sedan bort pannan från värmen och släpp trycket genom att trycka på ventilen (se till att hålla den bort från ansiktet för att undvika brännskador). Låt stå i 5 minuter.
  3. Tillsätt morötter och pärllök och rör om att kombinera. Byt locket på tryckkokaren, sätt till högt tryck och koka 5 minuter. Ta bort från värme och släpp trycket igen igen. Ta bort locket.
  4. Hitta och ta bort lakan löv och strö mjöl över gryta, omrörning för att kombinera. Simmera (utan tryck) över medium-låg värme tills grytan vätska tjocknar, ca 5 minuter. Smaka med salt och peppar.
  5. Servera på smörgade äggnudlar eller potatismos eller med crusty bröd för doppning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 470
Totalt fett 21 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 321 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)