Crock Pot Kylling, korv och räkor Gumbo

Om du tror att du inte har tid att göra en rik och läcker Louisiana gumbo, har du inte försökt det här receptet. Roux kan till och med förberedas natten före; bara kyl det och kombinera ingredienserna på morgonen.

Som med nästan alla gumbos börjar denna långkokta kyckling- och korvversionen med en roux. Du hittar alla de klassiska ingredienserna i denna gumbo, inklusive den "heliga treenigheten" av lök, paprika och selleri, tillsammans med skivad okra, kryddig korv och en flaska cayennepeppar. Tillsätt den kokta räken till tandköttet ca 15 till 20 minuter före servering.

Kycklinglår erbjuder mer smak än kycklingbröst, men gärna använda benfria kycklingbröst om du vill. Använd andouille korv eller en annan slags kryddig rökt korv. Tillsätt tomaten för en Creole-stil gumbo eller utelämna dem för en Cajun gumbo.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala räkorna. Med spetsen av en skarp kniv gör du en grundig skära ned på baksidan av varje räka. Ta bort de mörka åren och skölj räkorna under kallt rinnande vatten. Ta en liten kastrull med lätt saltat vatten till koka. Tillsätt räkorna och koka i ca 2 minuter, eller tills de är rosa och ogenomskinliga. Töm och överför räkorna till en skål. Täck och kyl.
  2. Torka ut kastrullen och tillsätt mjöl och olja; blanda väl. Placera kastrullen över medelhög värme och koka i 5 minuter, ständig omrörning. Minska värmen till medelstora och fortsätt att laga mat i ca 8 till 12 minuter, eller tills blandningen blir ljus rödbrun. Rör ständigt för att förhindra att det brinner.
  1. Överför mjöl och olja roux blandningen till crock potten. Tillsätt alla resterande ingredienser utom riset och de 3 kopparna lager eller vatten; rör om för att kombinera ingredienser.
  2. Täck och koka på lågt i 7 till 9 timmar.
  3. Tillsätt den kokta räken till tandköttet; blanda väl.
  4. Täck och fortsätt att laga mat på lågt i 15 till 20 minuter längre.
  5. Under tiden kokar riset i lagret eller vattnet enligt paketets anvisningar.
  6. Servera tandköttet över det heta kokta riset tillsammans med crusty franska bröd baguetter , cornbread eller kex .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 528
Totalt fett 21 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 119 mg
Natrium 861 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 4 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)