Classic Dinner Roll Recept

Hembakade middagrullar är överraskande lätta, och smaken är överlägsen överlägsen allt från en butik. Några saker gör ditt kök luktar så underbart som färskmiddagsrullar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vatten och jäst i en stor skål. Vispa tills det är löst och lägg åt sidan. Kombinera mjölk, smör, socker, honung och salt i en annan glas- eller plastskål. Mikrovågsugn i en minut, eller tills mjölken är bara varm. Lägg åt sidan tills smöret smälts.
  2. Tillsätt mjölet i skålen med vatten och jäst, följt av mjölkblandningen. Rör om tills klibbig deg bildas. Vrid degen ut på en välmjölad arbetsyta. Knippa degen i ca 6 minuter, tillsätt tillräckligt med mjöl, för att hålla degen från att hålla fast vid ytan eller händerna.
  1. Stoppa när du har en mjuk, mjuk, elastisk bulle av deg. Smörj en stor skål med olja. Placera degen i skålen och vänd några gånger så degen är lätt oljad. Täck skålen med en ren handduk och låt den stiga i varm plats tills den fördubblas i storlek, ca 1 1/2 timmar.
  2. Kasta ner degen och vrid den ut på en lättmjölkad yta. Form i en kvadrat och skär i 16 lika stora sektioner. Rulla varje bit i en boll. Lina ett bakplåt av 18 "x 13" med en kiselbakningsmatta. Placera varje boll, sömsidan nere, ca 2 tum från varandra på bakplåten (4 rader med 4 rullar vardera).
  3. Sätt lite mjöl i en finmask och tryck på för att damma toppen av varje rulle med lite mjöl. Detta är valfritt men ger den klassiska middagsrullen utseende. Ställ pannan på en varm plats och låt stiga i 40 minuter. Rullarna kan vara lite rörande varandra efter att de har stigit.
  4. Förvärm ugnen till 350 F.
  5. Baka på mittstället i ca 25 minuter, tills det är guldbrunt. Ta av och låt svalna på ett stativ i 20 minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 74
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 106 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)