Vegetarisk Bakad Bönor Recept

Dessa gammaldags vegetariska bakade bönor är en sådan behandling, och de är så bra, ingen kommer att sakna köttet! Perfekt för picknick, potlucks och familjen middagar, vegetariska bakade bönor är en läcker, hälsosam, nästan fettfri maträtt som är lätt att transportera och ännu enklare att njuta av. Gärna lägga vegetarisk bacon, tempeh eller grönsaker till din maträtt för variation.

OBS! Det här receptet tar lite tid att förbereda. Bönorna behöver suga sig över natten och de spenderar 1 till 2 timmar på spisen och 3 till 4 timmar i ugnen, men det är så värt det. Om du aldrig har gjort bakade bönor från början, prova det och du får se vad vi menar!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medelstor gryta drickar du bönorna över natten i vattnet. På morgonen sätt krukan till låg koka över medelhög värme, sätt sedan ner värmen till låg och sjuda i 1 till 2 timmar, eller tills det är ömt. Tappa bönorna i en kolv och reservera vattnet i en blandningsskål eller maträtt. Kasta bönorna försiktigt (för att inte krossa bönorna) med löken och överför till en 2-kvarts gryta eller nederländsk ugn . Avsätta.
  1. Förvärm ugnen till 325 F.
  2. Blanda ketchup, brunt socker, melass, salt, brun senap och peppar i en liten medium kasserolla över medelhög värme, blanda väl för att lösa upp sockret. Blanda blandningen till en låg koka, ta av den från värme och häll jämnt över bön-lökblandningen. Tillsätt bara tillräckligt med det reserverade vattnet i skålen för att täcka bönorna.
  3. Täck skålen med folie och baka i 3 till 4 timmar eller tills bönorna är mycket ömma och sura och tillsätt mer av det reserverade vattnet som behövs för att bönorna ska torka ut. Låt bönorna svalna i 10 minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 282
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 11 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)