Crockpot 102

Att använda en crockpot eller långsam spis är väldigt lätt; lägg bara till maten, täcka, sätt på låg värme och laga mat hela dagen. Men det finns alltid fler saker att lära. De nyaste crockpotsna på marknaden levereras med delade linjer, timers för att justera starttiden för tillagningen. De nyare apparaterna verkar vara hetare än modeller bara några år gammal, så det är bäst att lära sig hur din speciella crockpot kockar.

Hur man konverterar recept

Många recept kan konverteras till matlagning i crockpotten.

Soppor och grytor är naturligtvis naturliga långsamma favoriter. Grytor och de flesta kötten drar nytta av de låga temperaturerna och jämn matlagning.

Minska mängden vätska som ett recept kräver, eftersom vätskan inte förångas under kokningspotet. Men om du lagar mat ris, bönor eller pasta, minska inte vätskan som krävs. Du behöver i allmänhet dubbelt så mycket vätska som produkt för att laga dessa ingredienser. Här är grundläggande omvandlingstider:

Jag föredrar oftast att laga de flesta råa kött- och grönsakskombinationerna minst 8 timmar på LOW. Detta ger grönsakerens tid att mjukna, kötttiden ötsas och alla smaker ska smälta.

Naturligtvis ändrar de nya varmare matlagningsbänkarna reglerna. Om du har en crockpot som är mindre än fem år, behöver du förmodligen minska koktiden. Faktum är att några av de nyare recepten jag sett i tidskrifter lagar maten för endast 3-4 timmar på lågt. Det är inte riktigt "slow cooking", men det är verkligheten av crockpot-tillverkningen idag.

Kontrollera maten vid fyra timmar på lågt, med hjälp av en snabbläsad kötttermometer för att se om maten är klar.

Beredning av ingredienser

För din hälsa

Allmänna tips

Rengöring av crockpotten

Livsmedelssäkerhet

Att lära sig att använda din crockpot på ett säkert sätt hjälper till att upprätthålla din familjs hälsa. Och när du blir expert på att använda den här apparaten, kommer tiden du spenderar i köket att minska kraftigt.