Hur man säkert förbereder och lagar Turkiet och fixar

Ett av de viktigaste verktygen när det gäller att laga en kalkon säkert är en mattermometer. En pålitlig mattermometer säkerställer att en inre temperatur som är tillräcklig för att förstöra skadliga bakterier har uppnåtts. Även om din kalkon kommer med en popup timer, kommer en mattermometer att ge dig den mest exakta läsningen.

Hur man säkert stekar hela Turkiet

Om kalkon är frusen, tina den i läckagefri förpackning med kyl- eller kallvattenmetoden .

Ugns temperaturen bör aldrig ligga under 325 F (165 C / Gas 3).

Placera kalkonen på ett stativ i en grön stekpanna eller stor bakpanna som är minst 2 cm djupt. Eller utforma en "rack" med folieremsor eller låt kalkonen stå på morot och selleripinnar för att hålla ut ur dropparna. Tuck vingen spetsar tillbaka under kalkonens baksida och säkra benen med köksgarn eller silikonbanden.

Tillsätt lite vatten i pannan, ca 1/2 kopp.

Ett aluminiumfolietält hjälper till att förhindra överbränning. Tält fågeln under den första timmen eller placera tältet på kalkon efter det att det har brunnit, närmare kokpunktens slut.

Håll ögonen på mattermometern. Turkiet måste uppgå till minst 165 F (73,9 C). Kontrollera både den tjockaste delen av bröstet och den innersta delen av låret. (Den rekommenderade brösttemperaturen är 165 F (73,9 C) och den rekommenderade lårtemperaturen är 180 F (82,2 C). Om det är fyllning, kontrollera fältets mittpunkt.

Den måste registrera minst 165 F (73,9 C). Se nedan för mer om säkerhetsfyllning.

När du har tagit bort kalkon från ugnen, låt den stå i 20 minuter innan du huggar .

Saker som kan påverka stekningstider

Fyllnadsberedning och säkerhetstips

Fyllning eller dressing kan kokas i en bakpanna eller i fågeln. Här är några tips för att fylla kalkon och laga det på ett säkert sätt.

Eventuellt kött eller fisk och skaldjur måste vara helt kokta innan det blandas i fyllnadsblandningen.

Fyll fågeln med blandningen så snart den är klar kyla inte det först. Stuff löst och tillåter ungefär 3/4 kopp per pund fjäderfä. En 12-pund kalkon rymmer ca 9 koppar fyllning.

Sätt kalkonen i ugnen så snart den är fylld.

Mitten av fyllningen i en kalkon måste nå den minsta säkra temperaturen på 165 F (73,9 C). Även om kalkon är färdig, måste den stanna kvar i ugnen tills fyllningen är grundligt kokad.

Vad som inte ska göras när du rostar Turkiet

Säker hantering av varm mat

Farezonen för mat är mellan temperaturerna 40 F (4,4 C) och 140 F (60 C). Om mat är kvar i farozonen för länge kan skadliga bakterier växa till nivåer som kan orsaka sjukdom.

Om rätter är färdiga, men du kommer inte att äta direkt, håll dem över 140 F (60 C). Täck disken med folie och håll dem i en ugn (eller uppvärmningslåda) som är inställd mellan 150 F (65,5 C) och 200 F (93,3 C). En långsam spis kan också användas för att hålla maten varm. sätt den på LOW eller Warm. Om maten hålls varm i mer än 2 timmar kan den bli torr

Om dina rätter är färdiga, men du kommer inte att äta förrän mycket senare, kyla disken och värm upp. Ett kylskåp måste registrera 40 F (4,4 C) eller något under. Det är en bra idé att ha en kyltermometer för att säkerställa att maten aldrig ligger i "riskzonen".

Säker hantering av rester

Inom 2 timmar att laga maten eller efter att den har tagits bort från ugnen måste värmebord, långkokare eller annan apparat kylas. Lägg rester i grunda lager eller i grunda behållare så att de kommer att svalna snabbt och sedan täcka och sätta dem i kylskåpet. Om rumstemperaturen är över 90 F, lägg maten bort inom 1 timme.

Om gästerna planerar att ta kvar resterna hemma, påminna dem om att maten måste kylas inom 2 timmar. Om möjligt, skicka återstoden helt kylda och på is.

Uppvärmning av rester till minst 165 F (73,9 C).

Hur länge att behålla rester?

Kylskåp (40 F (4,4 C) eller något under)

Frys (0 F (-17,8 C) eller lägre)