Klassisk sydlig kärnmjölk Cornbread

Detta är en utmärkt majsbröd att servera nybakat i kilar med bönor eller gröna eller en stor skål chili. Det gör också stor fyllning!

För lite extra smak, lägg till några bacon-dryppningar till gjutjärnspannan eller duckfett, om du har det.

Denna majsbröd är den klassiska kärnmjölksmjölk som du hittar i hela södern. Det finns generellt inget socker till södra majsbröd, men om du föredrar en sötare majsbröd, lägg till några matskedar socker eller honung.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 ° F. Placera stället i mitten av ugnen. Lägg om 1 matsked av förkortning i en 9- till 10-tums gjutjärnspanna och sätt stekpannan i ugnen.
  2. I en stor skål, kombinera majsmjöl, mjöl, bakpulver, läsk och salt. Visp att blanda grundligt.
  3. I en annan skål, vispa ihop kärnmjölken, ägget och förkortningen.
  4. Tillsätt kärnmjölksblandningen till torrblandningen och rör om tills det är blandat. Ta försiktigt av den heta gjutjärnspannan ur ugnen och sätt den på en metallhylla. Häll smeten i sizzlingförkortningen i den heta stekpannan.
  1. Återställ stekpannan till ugnen, minska ugnstemperaturen till 375 ° F och baka i ca 20-24 minuter tills den är brunbrun.
  2. Skär majsbrödet i kilar och servera hett med soppor, gryta, chili, bönor eller gröna. Många gillar att smulta sin majsbröd i ett glas och fyll det med kall mjölk. En porslin med majsbröd gör också en bra dressing att gå med kyckling, fläsk eller kalkon.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 273
Totalt fett 12 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 119 mg
Natrium 501 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)