Creamed Asparges och Hard-Cooked Eggs Recept

Detta recept på sparris och hårdkokta ägg får den kungliga behandlingen med en krämig vit sås eller béchamel. Hårdkokta ägg är mycket populära i Ungern, Litauen, Polen, Ryssland, Ukraina och andra östeuropeiska länder. Förr i tiden var det en relativt ekonomisk källa till protein för bönder som vanligtvis höjde kycklingar.

Min mamma älskade hårdkokta ägg över rostade bröd smothered med vit sås, även känd som béchamel . Jag ärvde detta begär, men jag har uppdaterat det genom att tillsätta sparris och betjäna det som-is eller över rostade helkornsbröd eller buttery brioche för extra dekadens. Det är en fyllning köttfri måltid för Lent och vegetarianer, men räkna inte ut som en fancy lunchrätt när fleshed ut med sallad och petit fours till efterrätt.

Om du vill gå full tilt, ersätt tunga kräm eller halv och en halv för mjölken i vitsås receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka 1 pund sparris spjut i saltat vatten tills det är ömt men inte grusigt. Töm och håll varm.
  2. Under tiden gör krämsås med 3 matskedar smält smör i en liten kastrull eller porslin. Tillsätt 3 matskedar allmjölksmjöl, omrör och kok i ca 1 minut. Tillsätt 1 1/2 koppar mjölk och vispa tills det är smidigt. Koka, ständigt omrör, tills blandningen förtorkar och kommer under koka. Säsong med salt, om så önskas.
  1. För att servera, om du använder rostade bröd, placera 1 skiva på var och en av 4 tallrikar. Ordna 1/4 av sparris spjut på toppen, följt av 1 skivad hårdkokt ägg. Sedan ladle sås över toppen. Passera resten av såsen vid bordet.
  2. Anmärkning: För att göra béchamelsås i en Mornay-sås (ostsås), tillsätt 2 oz riven Gruyère-ost, 2 oz riven parmesanost och 1 msk smör till den simmerande béchamel-såsen. Vid behov, tunna med upp till 1/4 kopp varm helmjölk. Låt inte såsen koka eller osten blir hårig och bryts ner. Här är fler sås recept som börjar med béchamel .

Här är fler grönsaker i Creamsås Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 618
Totalt fett 50 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 332 mg
Natrium 569 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 5 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)