Glutenfri Pierogi Recept

För dem vars kroppar inte kan tolerera gluten och för dem som väljer att eliminera gluten från deras kost, oavsett orsak, kan detta glutenfria pierogi recept vara svaret på en dumpling älskarens bön. Halvmånformade dumplings fyllda med allt från salta till söta fyllningar är vanliga för många östeuropeiska länder. Polerna kallar dem pierogi , judar har sina kreplach och knishes , ryssarna har sina pelmeni och piroshki, ukrainare kallar dem varenyky och kineserna har sina potstickers och wontons, och italienarna har ravioli. Faktum är att många amerikaner hänvisar till pierogi som polska ravioli.

En sak måste klargöras - glutenfri betyder inte lågt kol eller inget karb. Att äta glutenfri orsakar inte viktminskning. Faktum är att många glutenfria livsmedel har lika många och ibland fler kalorier, kolhydrater och socker som livsmedel som innehåller gluten.

Det finns många glutenfria pierogi recept där ute som kräver blandning av mjöl och xanthamgummi, guargummi och andra ingredienser. Jag gick bara med ett kommersiellt tillgängligt allmängilt glutenfritt mjöl (Bobs Red Mill listar garbanzo bönmjöl, potatisstärkelse h , tapiokamjöl, vit sorghummjöl och fava bönmjöl som ingredienserna i dess allsidiga glutenfria mjöl) och det fungerade som en charm, men du kanske måste spela med mängden mjöl och vatten du använder. Den resulterande degen är lite gritty till smaken och tät, men det slår inte att kunna ha pierogi alls. Experimentera med användning av xanthumgummi (1 tsk per kopp mjöl för pasta) för att göra produkten lättare. I det här fallet skulle det innebära att man tillsätter 4 1/2 tesked xanthumgummi till mjölet i det här receptet. Läs mer om hur du använder xantan och guargummi .

Kom ihåg att välja eller göra en glutenfri fyllning från den här listan med pierogi söta och salta fyllningar genom att byta ut mjöl med en glutenfri produkt. Jag gjorde dessa med Sauerkraut-Mushroom Filling .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål eller stativ mixer, kombinera mjöl, ägg, olja, salt och 1 1/4 koppar vatten. Blanda tills bra kombinerat. Om degen är för slak, lägg till mer mjöl. Om degen är för tjock, tillsätt mer vatten. Blanda noggrant tills en mjuk, smidig massa resulterar. Skydda med plastfolie och låt vila vid rumstemperatur i 30 minuter. Sätt i kylskåpet i flera timmar eller över natten.
  2. Rulla mellan två glutenfria mjölkblad av pergamentpapper till en tjocklek på 1/16 tum. Använd en cirkelskärare eller -glas med 3 tums diameter, skur av deg. Lägg till en dollop av din favoritfyllning och kläm ihop kanterna. Placera fyllda degcirklar på ett pergamentfodrat bakplåt och täcka pierogi med plastfolie medan du fortsätter att rulla, klippa och fylla .
  1. Ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Minska värmen något så att vattnet inte kokar för rasande. Släpp ca 10 pierogi i taget i vattnet, rör om så att de inte håller sig fast i pannans botten. När de flyter till toppen, koka i ytterligare 5 minuter. Använd en skimmer för att ta bort pierogi till en smörgås. Varm pierogi i smält smör och servera. Du kan bruna pierogi i en stekpanna, om du vill, men de kan bli lite för tuffa på det sättet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 747
Totalt fett 36 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 904 mg
Natrium 6,413 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 7 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)